Friday, January 25, 2013

DAPUR IDAMAN KU :-)

dapur lawa ~ mood masak membara...
sedap tak sedap tu belakang kira hi hi hi...

ari ni saya coti. ada hal skit weekend ni.
nanti saya citer next week ekk :-)

terpandangkan dapur saya yg x lawa tu, terus berangan-angan nak dapur lawa. survey kat internet, bajet minima kena ada RM5,000. then baru bleh citer. gitu gini gitu gini ~ ntah-ntah capai RM10,000 kan? takpe... ikat perut dari skang ni hi hi hi...


perfect!
my taste 100%!!!
saya suka kabinet nyer warna dark gitu-gitu. and table top nyer terang. nampak semua benda atas table top tu :-) top nyer pakai granite or solid surface ~ tahan! pintu tu biasa nyer melamine jer kan? solid wood mahal!!! 
pengasingan di antara ruang memasak, idea yg bagus!!!

wet kitchen kecil :-)
warna putih, nampak luas plak kan?

this is marbeles!!!
saya sgt suka konsep ada small bar tu :-)


yg saya suka-suka tgk kat internet, ramai suggest masukkan rak mcm di atas dlm almari. jenis tarik keluar. senang la susun pinggan & piring kaca. praktikal. tak murah rak tu!!! satu set tu tak kurang RM200!

nice... dry kitchen...

i like!!!
roller blind yg sgt best!
kemas & sesuai utk dapur.

aduh! besar nyer bajet if nak semua di atas... tapi tak mustahil!!!

* gambar credit to en.google :-)
Photobucket

10 comments:

  1. akak pun takde dapur lawa lagi camni.angan2 dah bertahun gak tp bajet asik ke lain je...akak suka yg ijau tu cute je

    ReplyDelete
  2. skrg lom duk rmh sndr... pasrah je dgn dapor yg ada.. :P

    ReplyDelete
  3. suka jugak dapur hijau putih tu,sesuai sgt utk yg duduk aparmten and rumah2 yg kecik jer mcm saya hehe

    ReplyDelete
  4. betul...budget @ least lebih 3K... xsemestinyer smapai 10K...tgk material la.. biasanyer harga pintu n acessories yg buat mahal... tp warna putih mmg cantik n nampak luas sgt... insyaallah... ila doakan akan termakbul hendaknyer

    ReplyDelete
  5. inazamri ~ masalah bajet tu memang utama. memang kena menabung dgn ketat tiap bulan :-)

    ReplyDelete
  6. kakngah ~ hi hi kumpul duit utk dapur di rumah sendiri la :-)

    ReplyDelete
  7. lydzar ~ yes yg ijau tu nampak sgt sweet & aman je suasana nyer... tapi, aida risau tempat simpan barang tak cukup, kecik! hi hi...

    ReplyDelete
  8. iela fazielah ~ tq so much... moga termakbul la hasrat aida ni :-) kan?

    ReplyDelete
  9. sama2la kita berusaha dapatkan dapur secantek ni ye aida.saya pun tengah berusaha ni.hehee.anyway,salam perkenalan ;)

    ReplyDelete
  10. Tgh mengikat perut utk rumah jugak ;) , salam perkenalan

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)