Wednesday, January 30, 2013

DESARU OH DESARU :-)

25 - 27 Januari 2012
Lotus Desaru Beach Resort

~ family day ofis asben ku ~ 

tingkat bawah ~ luas & selesa...
meja makan, meja tulis...
microwave, cerek and peti ais yg besar le jugak...
tandas :-)

sofa yg selesa & tv...

katil...
bilik mandi and bath tub!

best betul dapat gi holiday. pertama kali utk tahun ni. ofis asben buat family day nyer di desaru plak this year. last year kami ke gambang :-) tak pernah ke desaru sejak abis sekolah. dulu gi sekali waktu tingkatan 3, sekolah buat rombongan 2 hari 1 mlm kat desaru. time tu sekolah kat STF, jb.

sambil tonton tv, bergurau senda dgn izzat di sofa.
buka sliding door, angin sepoi-sepoi masuk menampar pipi.
kami dok tingkat 5 :-)

inilah dia anak bertuah yg lepak atas sofa...

ibu & izzat kat atas, lepak dlm bilik...
ayah & kakak-kakak swim...

pool yg besar & bersih...

kami dok tingkat atas sekali - tingkat 5.
saujana mata memandang!




kali ni ada baby, saya tak dpt la berseronok dgn anak2 dara mandi swimming pool. most of the time, lepak kat bilik.
tak dpt pun amik gambo waterpark lotus desaru ni. tak le besar sgt, kecik je. but ok la, anak2 dara enjoy.

sabtu malam ahad tu kami dinner di lotus ballroom. tema green apple. puas juga le mencari baju hijau kat supermarket. demi nak menepati tema dan sedondon sekeluarga :-)

dinner :-)

tema dinner - green apple :-)

izzat pun green juga ler...

lepak main bantal peluk dlm stroller :-)

gi breakfast...
jauh nak ke cafe.
naik bas resort sediakan...

kami anak-beranak dok belakang sekali...

main entrance...
snap gambo dari atas bas...

guard follow setiap bas...
jaga keselamatan penumpang ler katakan.

izzat naik bas ye ?
hi hi...



sukaneka !!!

beratur utk acara sukaneka yg seterusnya ;-)

hadiah sukaneka yg kami bawak balik...

bye desaru...
kami nak balik melaka!

best!
ahad tu after lunch kat tepi pantai yg indah & bersih, kul 2 ptg kami shoot balik ke melaka. singgah jap di JPO :-) next entry ye utk JPO...

Photobucket

8 comments:

  1. lamanye tak pergi desaru

    http://welovesusuibu.blogspot.com/2013/01/set-penyusuan-shaklee-paling-bajet-gila.html

    ReplyDelete
  2. lama xsinggah sini.
    Desaru seromok main air kan?sy blum smpi lg desaru :p

    ReplyDelete
  3. ERAY ~ gi le desaru sesekali :-) best!

    ReplyDelete
  4. ummi salsabila ~ main air kat pool aje. laut nyer ombak agak besar! tak berani nak lepaskan anak2. diorang pasang bendera merah!!!

    ReplyDelete
  5. wah menariknya..x pernah lagi p desaru... gamabng plak baru nak p bln 2 nti..

    ReplyDelete
  6. wahhhh...menarik jgk desaru ni,ye..blm pernah pegi lg :(

    ReplyDelete
  7. cumilnya izzat senyum..rasa nk cubit pp gabu2

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)