Sunday, January 20, 2013

LAUNDRY ROOM IDEAS

antara perkara yg paling saya lemah nak buat tiap hari adalah....
LIPAT BAJU!

cuci baju ~ selang 2 hari sure mencuci. maklum ler, anak-anak ramai. ada baby lagi. baju sekolah... kalu bakul baju kotor tu da melimpah-ruah, wajib dicuci! kalau tak, sakit mata ku melihat nya!!!

LIPAT BAJU??! menggunung.... abis la pemandangan di ruang tamu hi hi hi... kena amik satu time, slowly lipat... and lipat.... and lipat.... susun dlm almari... hmmm huh!

kiranya ada bajet, nak sgt ada laundry room kat rumah baru (kiranya ada rezeki la beli rumah baru!!). tempat letak bakul baju kotor & bersih, washing machine, pencuci-pencuci, hanger, sepet baju... ada tempat sidai skit. termasuk la tempat gosok baju. semua di situ :-) best!!! termasuk sikit ruang letak baju yg lom lipat & da lipat.


konsep yg saya sgt suka, seperti gambo di atas tu. nice... pengudaraan pun ok. but, tak nak buat perabot yg fix. if tukar washing machine nanti, payah plak nak sesuaikan dgn perabot plak :-) saya suka if pakai perabot mix & match mcm gambo kat bawah ni...


semuanya mcm beli kat IKEA and pasang sendiri ikut suka hati sendiri...


gambo di atas tu saya suka lighting nyer and simple! just buat almari kat atas jek. then tempat gantung papan penggosok. kemas...


yg ni if ruang tak besar. tak nak buat kabinet melekatkan dinding, may be rosakkan dinding, beli je almari mudah alih gitu :-)

* semua gambar dlm post ni ikhlas amik dari en.google :-)

Photobucket

3 comments:

  1. yang atas sekali tu akak pun berkenan .

    ReplyDelete
  2. semua nampak cantik sgt. tapi akak ni 3 hari cuti rasa cam nak termuntah asik mendobi,menyidai n melipat.

    ReplyDelete
  3. Saya pun verangan lah..bestnye kalu ada laundry area gini...
    Tapi saya nye rumah nanti tak cukup ruang laks..hehe

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)