Friday, February 08, 2013

ADAM SYUKRI |rehat ye sayang...|

al-fatihah...
main-main la adam dgn gembira di dalam syurga...

belaian terakhir... usapan terakhir seorang ibu...

ciuman terakhir dari ibu...

perjalanan terakhir adam syukri di pangkuan ibu...
hari mulia, penghulu segala hari...
ptg jumaat...
- MHI, TV3 -

saya tgk MHI, TV3 waktu dlm pantang dulu tentang adik adam syukri...
masa tu pagi-pagi sure hadap tv jer la sambil susu kan izzat.
dlm pantang bersalin ler katakan :-)

sebak... sedih... menderu-deru air mata ni keluar bila tgk MHI.
tentang adik adam syukri...



tabah nyer la ibu adam...
Allahu Akbar!
ni la antara gambo yg MHI paparkan pagi tu...

setiap hari... setiap malam... dok gomol izzat... dok gelak-gelak dgn izzat...
tak lupa nak cakap ~ "anak boy ibu sihat ye... jgn demam ye... jgn tak sihat ye... susah ati ibu kalau hensem boy ibu tak sihat..."
Allah je Maha Tahu berat nyer la hati ibu & ayah kalau anak sakit...

kak nurin & kak syuhada yg aktif, nakal, degil tu pun ibu selalu risau if dgr unnecessary batuk la, selsema la... i dun like!!!
kena marah dgn ibu... kena cubit dgn ibu...
dlm hati, ibu tak terdetik apa-apa yg mudarat utk anak-anak ibu...

walaupun ibu bebel, marah, cubit... sebab kasih sayang ibu kat korang, wahai kakak-kakak tak berbelah bagi.
segala nya dlm idup ibu ni, ibu sanggup serah demi korang!
korang jer la harta ibu nak bawa ke syurga...



moga ibu adik adam syukri tabah hadapi hakikat ni...
gembira la kerana kesakitan adik adam syukri sudah berakhir!
rela kan pemergian nya...
al-fatihah...

p/s: kat melaka pagi ni ujan. org yg taip entry ni pun sedang dihujani air mata!!! abis make-up :-)

Photobucket

4 comments:

  1. Al fatihah ,

    akak pun nangis tengok MHI tadi . Tak sempat nak melawat di surau Pulapol semalam .. sebelah je dgn blok akak ni ..cuma time tu kami sekolah petang .

    ReplyDelete
  2. alfatihah.

    Saya memang tak boleh nk ikut cerita arwah adam dalam FB sebelum ni, sampai la time ditayangkan dalam MHI yg tu. kuatkan hati jugak nk tengok. sudahnya dalam kete nk g keje, meleleh2 air mata..sebak dan kagum tengok ketabahan parents adam.

    allah lebih sayangkan adam. insya allah adam tunggu ibu bapanya disyurga nnt..

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)