Wednesday, February 06, 2013

MATEMATIK... ibu like !

subjek paling saya minat ~ matematik.
memang bleh dikatakan scorer la utk subjek ni zaman skola dulu kala :-)

workbook utk 1 bulan...
awal januari ari tu da start :-)


tebal!!! lom beli ring file yg sesuai...
simpan utk ibu apply pada syuhada...

extra for nurin.
class nyer pun skali pegi tak lama, tak sampai 1 jam.
kalau student tak ramai time tu, tak sampai 30 minit pun.

and everyday memang ada khas 1 workbook ~ buat kat situ depan teacher.
gi isnin, akan diberi 2 workbook for selasa and rabu ~ homework.
then gi class on khamis, akan diberi bawak balik lagi 3 workbook for jumaat - ahad.
gitu la. 1 day 1 workbook...
and 1 workbook kena buat dlm masa 10 minit.
if lebih masa, kurang la baik. try buat within 10 minit...

ibu kena guide... kena beri tunjuk ajar extra kat umah :-)

kumon tak ikut silibus skola ye.
ia lebih kepada latih tubi matematik dari peringkat mengenal nombor.
very basic... very good...
then addition pun for few days buat +1... then, +2...
ulang... ulang.... hingga masuk dlm minda student...
very good pada saya...
asah minda... melekat dlm minda :-)

hanya matematik, english kumon saya lom nak anta nurin.
satu-satu dulu, biar nurin biasa kan diri dulu...
relek relek dulu with matematik :-)

Photobucket

5 comments:

  1. owh..baru faham apa tu kumon.
    selalu ni duk dgr je orang kata hantar kumon je..hehe

    ReplyDelete
  2. Dulu nieza kije part time kejap kat kumon..bagus sgt style pembelajaran dia..maths antara fav subject..add maths lagi la..♥♥

    ReplyDelete
  3. berapa bayaran sebulan sis?
    berapa kali seminggu?
    nnt jawab dlm komen box saya ye...
    tengs...

    salam, tengs drop by my blog n following mine, saya follow sini balik yer...nice blog!!

    ReplyDelete
  4. bestnyaaa...byk idea homeschool yek..patut aida bukak blog baru atau tulis dalam entri post je kut spy masuk dlm bloglist follower..kalu tak, taktahu ada entri terbaru kat page homeschool ni...ke guane? entah2 sy yg silap tak? hehhe

    tp sy mmg minat idea2 homeschool ni..

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)