Thursday, February 14, 2013

PRODUK TAK HALAL - JAKIM

saya terbaca satu post di FB. saya tempek sini utk share dgn semua...
search kat sini ~ PORTAL RASMI HALAL MALAYSIA, tapi x dpt maklumat nyerrr...

KESEMUA YG DI DALAM GAMBAR MENGANDUNGI LEMAK KHINZIR.

JAKIM telah menghantar surat pada semua retailer supaya tutup tanda halal pada produk tersebut. 

"Narcissus" is an established and well known brand associated with high quality China canned food and seasoning such as whole mushrooms, asparagus spears, lychees, spiced pork cubes, stewed pork chops etc. The range of "Narcissus" food products, which is very well demanded in many parts of the world, include : 

Canned Meat 
Canned Seafood 
Canned Fruits 
Canned Vegetables 
Seasonings 

di atas adalah barang2 keluaran narcissus. 

dulu pernah saya beli laici tin dan cendawan butang tu.
but skang saya beralih kpd produk maggi sejak saya jadi syak dgn tulisan cina kat tin tu...
and tanda halal nyer agak pelik hi hi hi...

kat post FB tu beratus komen.
mcm2 komen!!! hingga masuk isu politik hah hah hah...
pe pun, saya suka amik tahu hal halal haram gini... kita boleh kaji sendiri semula.
bak kata orang melayu, tepuk dada tanya selera...
tak gitu?

Photobucket

7 comments:

  1. dulu pernah beli laici tin kuning tu tapi sejak tgk dlm FB yg laici tu tak halal terus dah tak beli

    ReplyDelete
  2. thanks sharing..ila pun pernah makan yg laici lam tin tu..hehehe..

    ReplyDelete
  3. susahla skang..senang carik halal jakim je kan

    ReplyDelete
  4. Dulu memang timbul isu macam ni..

    TQ sharing :D

    ReplyDelete
  5. Oh ya, tq kak sharing panduan pembelian barangan luar tu..
    Sangat2 bermanfaat ;D

    ReplyDelete
  6. thanks for sharing..sekarang ni memang kena hati2 betul sebelum membelinya kan

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)