Thursday, March 14, 2013

ALAMAK??! GAJI SAYA TAK CUKUP!!!

2-3 minggu ni sikit masa blogwalking...
and reading only, tak byk masa nak bubuh komen.
moreover, if online kat tab, memang sungguh tak selesa nak klik klik komen box.
lembab line internet nyer...

nape ye? busy sgt ke?
yeeee, busy tahap gaban!
semalam pagi badan rasa tak sihat... rasa nak demam!
hidung pun da rasa separa tersumbat...
kul 7 pagi da sms bos ~ "saya nak apply EL la tuan, tak sihat"...
bos reply simple ~ "ok..."

ada keje skit, konon-konon nak email jer la ke ofis.
internet kat umah plak problem, ntah apa-apa lagi problem nyer!!!
~ internet limited or no connectivity ~ hu hu hu!!!
terpaksa amik keputusan pada jam 8:30 pagi utk hantar izzat ke taska dan.....
.... masuk ofis utk bekerja!!!!!!!!!!!

hua hua hua ~ rasa nak nangis!

itu la mula fikir ~ gaji aku tak cukup la!!! sedangkan tok najib baru umum naik gaji kelmarin.
sebab??!
saya sorang... tapi buat keje mcm 3-4 orang. tak tercapai dek tangan dan otak!
di sana saya...
di situ saya...
di sini pun saya!

toloooooooooooongg...

kes mahkamah pun da beratur dlm diari... sob sob sob...
petang ni ada mesyuarat agong, so ari ni keje half day...
pagi sok ada perhimpunan setia pulak, juga lebih kurang hingga kul 11.
jumaat, pastu terus balik umah ler gamak nyer...
petang dpt la masuk ofis.
mlm sok pun ada program, kat hilton.
majlis perpisahan dgn dato' pengarah kastam negeri.
next week dpt dato' baru...

mana ler keje atas meja tak surut-surut!

tidaaaaaaaaakk...

next week and next week lagi, mr.asben plak gi kursus 2 minggu.
sediiihh!! bergelumang la si ibu ini bersama 2 anak dara dan 1 baby boy yg comel sahaja di rumah :-)



sebeno nyer yg PM umum tu bukan naik gaji ye. jgn salah anggap.
kenaikan tahun depan diawalkan. maksudnya ~ tahun ni kami dpt 2 kali kenaikan.
kenaikan 2013 dan 2014. tu aje...
ni pun after dpt explaination dari cc kat bahagian kewangan.
yg pasti nyer, tunggu jer la bcoz sometimes, lain diumumkan and lain yg dpt...
apa pun, akan dapat extra skit tahun ni.
i like!!!
pe pun, saya bersyukur dgn apa je yg dah ada skang ni...

mesej utk diri sendiri :
~ jgn difikirkan sangat wahai aida. keje tu takkan abis!
sabar....
sabar....
sabar....
enjoy life! ~


Photobucket

5 comments:

  1. nota pada diri tu sangat2 betul...
    work is neverending....
    try to find time utk rilek sis....
    smell the flowers along the way :)

    ReplyDelete
  2. sabar je la. tak erja nnt tak ada duit pulak.

    ReplyDelete
  3. betul tu...keje tgl kat opis jgn bawak balik umah heee..kat umah masa tuk anak2 hehe

    ReplyDelete
  4. mummy danisha ~ memang tak nak bawak balik. tapi keje tu mcm hantu! dia ikut sendiri pastu dia membayangi kita di mana-mana hu hu hu!!!

    ReplyDelete
  5. dpt bayangkan kerja 3-4 org aida kena buat sorang2... yg penting sabar ye aida.

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)