Wednesday, April 24, 2013

BARANG ANTIK !!!


kenangan manis...
anak-anak remaja zaman skang ni tak merasa handphone besar gajah motorola dulu kala...
saya pernah ada satu, berat!!! ada antena plak tu...
tahun 1999... lama dah dulu...
zaman saya kat universiti...
segan nak tunjuk orang!!!
abah saya yg bagi... gi dating dgn asben (boypren time tu), dia gelakkan saya!!! kureng...

credit to google

then pakai plak phone ericson kaler kuning, kecik aje, separuh tapak tangan saya...
asben bagi...

credit to google

then pakai plak phone sagem, bentuk mcm kacang... cute!!!

credit to google

then pakai samsung flip...
time ni baru la handphone ada skrin berwarna tau.
jakun kejap ler baru-baru beli phone tu.
saya pakai dari final year kat campus hingga masuk keje...
lebih kurang tahun 2001 - 2003 gitu gitu la...

credit to google

 photo anigif-ADIANIEZ_zps8f560909.gif

semua phone di atas tu tak bleh amik gambo tau!!!

then, semua yg dibawah ye...
yg masih saya simpan rapi...
tak nak jual / trade in!!! bukan nyer ada harga hi hi hi...

koleksi nokia milik asben di barisan atas...
dari si biru ke si kelabu ke si putih...
si biru skang da turun kpd nurin, phone rumah gitu hi hi hi...

dan koleksi sony ericson milik ibu...
dari yg ala-ala walkman kpd cybershot, blogger tegar ler katakan...
function camera menjadi keutamaan!

si biru nokia dan si kelabu nokia masih boleh digunakan in case of emergency...
yg lagi 3 tu da jadi arwah... totally out of service!

skang kami da ke android ~ samsung :-)

kenangan manis sungguh....

Photobucket

6 comments:

  1. kalau citer bab henfon dulu2 mmg kelakar pun ada ye aida. mana taknya... dulu2 dah lah mahal giler harganya. pastu besar. hmmm.. kalau makan kat kafe wajib letak henfon ngan kunci atas meja. kononnya kelas gitu... hahaha...

    ReplyDelete
  2. hahahhaha tersenyum tengok gambar hp lama2 tu....
    memang mengusik kenangan aaaa...
    nak nak yg besar gabak & berat tu kan....
    hahahahhahaha....

    ReplyDelete
  3. haha..entri ni klakaaa..yg first tu da mcm botol air kan?

    yg dah jadi arwah tu, kebumikan aje..kikiki

    ReplyDelete
  4. hahaha.. teringat gak.. saya penah pakai sagem tu.. mmg cute..

    ReplyDelete
  5. teringat hp besar tu..org kata yg baling anjing tu..kelakar..hehehe

    ReplyDelete
  6. ha ha gelak aida baca komen uolls tau. buat hilang ngantuk petang-petang gini hi hi...
    memang... aida ni otai. dari zaman takde henpon da idup gini le citer nyer ha ha...

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)