Tuesday, April 16, 2013

MINES WELLNESS HOTEL |subway @ The Mines !!!|

citer bulan lepas... dijadualkan on 24 - 29 mac saya diarahkan gi kursus. last minit tahu!!! kelam-kabut!!! time tu mr.asben not available, kursus di sg. petani, kedah... apa lagi, kenderaan jabatan ler kena anta saya, emak & anak-anak ke umah kakak di cheras hi hi hi... plan dgn mr.asben, dia balik dari sg. petani on 30 mac tu terus amik kami di cheras...

saya tak tido di mines hotel. petang, kakak amik... takut wehh tido sorang-sorang... roommate saya balik hari kl-melaka! emak saya plak tak nak follow bawa anak-anak stay hotel. emak kata, "boring dok hotel!"...


kursus 1 minggu...

pensel & notepad yg disediakan...

dressing table & kabinet tv...

katil double...
actually kami berdua dari melaka kursus bersama.
tetapi fren saya tu balik hari kl-melaka, anak baby menyusu...

nice view dari bilik...

tu dia swimming pool...




koridor hotel... cantik!!!

nice hotel... ada wifi. dpt ler masuk kuar blog & fb time bosan berkursus. 

kursus ditakdirkan abis awal, khamis tu da last day. terus la offer kat emak, "jom mak, lepak hotel. mak dok bilik dgn anak-anak, after kul 5 ptg, ayang (bahasa diri dgn famili!) bawak nurin & syuhada mandi pool..."
emak saya pun ok. maka, kakak saya anta la kami beramai-ramai ke hotel hari khamis 28 mac tu. 

ni la yg dok berkepit dgn wan nyer...
tak bleh dok atas katil, ditakuti ke bawah pergi nyer!!!

aduuuuuuhai... senyuman mu bagi gegar perasaan ibu malas nak gi kursus!!!

kul 12 tghari tu balik bilik. tak gi lunch kat cafe. call utk anta makanan ke bilik ~  tak sempat snap gambo. lom sempat kuar phone, da kena serang dgn nurin & syuhada... reasonable price and sedap ~ fish & chip utk emak, kuew teow goreng sepinggan besar utk nurin & syuhada share, semangkuk buah2an... dlm RM 70++ saje. ok la... dok hotel pun da free kan hi hi hi...

then, nurin & syuhada da tak sabar nak turun pool. tghari panas terik tu terpaksa la layan dua dara tu turun pool. sekejap je, dlm half an hour. panas!!! lagipun kul 2 ptg saya nak masuk dewan kursus... happy la jugak dua dara saya tu... "nanti ptg kita turun swim lagi ye darling..." pujuk saya...

panas terik!!!

nice view...

alhamdullillah... tamat sudah kursus... sukses!!!
suka hati sebab esok (jumaat) tak payah keje. dianggap hari perjalanan... yahoooo...! dpt la berjimba-jimba dgn anak-anak tersayang...

dlm lif...
nurin & syuhada excited nak gi pool!


kami di pool, emak saya babysit izzat kat bilik...
lepak and lihat-lihat pemandangan...

chalet...







memang double triple happy anak-anak dara saya. diorang memang gembira! maklum la, cuti sekolah tapi ibu & ayah kena gi kursus. sian anak-anak ibu ayah... dpt lepas gian mandi pool kat hotel mines ni kejap, alhamdullillah...

yg best nyer, diorang memang da berani berenang sesuka hati. tenggelam timbul, tenggelam timbul... PALING BEST, dpt la saya snap gambo mereka berenang. walaupun tak brape betul, but, ok la...

dari tengah nak ke tepi pool.
terkejut saya tgk diorang sebab nampak kaki!!!
anak-anak ku berenang??!

sampai la ke tepi...
suka hati ibu!!!
baru 6 kelas swimming, uolls da berani berenang....
berbaloi!!!

kenang-kenangan...

say good bye...
balik dulu ye...

jumaat tu lepak umah kakak... cuci baju. tgk tv. lepak...
sabtu tu mr.asben tiba chera dlm kul 11 pagi. awal-awal dia nak sms, nak ajak kami jalan-jalan... yahooooooo... saya pun ajak mr.asben gi the mines hi hi hi...

ngap!!!

 photo anigif-ADIANIEZ_zps8f560909.gif

best!!!

abis sandwich subway, layan plak ice cream mcD...




anak-anak ajak naik cruise. tapi sebab kami da naik, malas nak naik! mr.asben pun baru balik dari kedah kan... need rest!

saya share di sini rate mines wellness hotel 2013 ~ limited time until further notice (kata receptionist tu ler)...
BASIC FLOOR (selain dari 4th floor)
~ standard & superior room = RM300++
~ deluxe & chalet = RM320++
lake view suite = RM750++

WELLNESS FLOOR (4th floor)
~ standard room = RM350++
~ superior room = RM370++
~ deluxe = RM390++
~ suite = RM800++

nice place to stay...
ada shopping mall, ada cruise, ada night life @ downtown...
interesting!

 photo anigif-ADIANIEZ_zps8f560909.gif
Photobucket

2 comments:

  1. wahhh..bestnye hotel nie!!!! pool dia cam menarik..siap ada pasir..kena try duk sini nie...leh shopping skali kann

    ReplyDelete
  2. thanks share info dan gambar2 cantik.

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)