Wednesday, May 22, 2013

BEWARE OF PENIAGA ONLINE MENYAMAR SEBAGAI PEGAWAI KANAN KASTAM !!! JGN TERTIPU !!! SEBARKAN !!!

mlm tadi tgh mlm ada member mesej kat fb.
punyer la marah!!!
ofismet @ bff kena aniaya oleh orang yang tak bertanggungjawab!!!




berhati-hati dgn akaun facebook 
if korang beli, account holder name 
yg dia akan bagi lain plak iaitu 
RAIHAN ALI.

gambar ofismet saya tu dia cilok sebab gambar beruniform lengkap.
dia PM orang yg nak beli and kata ianya BARANG RAMPASAN KASTAM.
kurang ajar!!!
ko nak cari rezeki, ko guna la cara halal...
apa-apa masalah nanti, ofismet saya tu bakal jadi sasaran, kan?

and ada info dari siasatan frens, ada orang da beli, da bayar, tak dpt barang pun...
Allahu Akbar!!!

tolong la sebar kan ye.
agar tiada blogger and frens kepada blogger yang tertipu.
if ada yg kenal or da terkena ~ sudi-sudi la inform saya...
kami nak amik tindakan keras kerana guna nama jabatan!!!

kami kat melaka ni rapat. bila ofismet teraniaya, kami semua rasa marah.
kami mana ada jual barang rampasan!!!
apa yg dia jual kat fb dia tu, kami TAK RAMPAS!!!
terutama gajet, sebab gajet takde cukai, apa hal kastam nak rampas???!
ingat kami takde keje lain ke???!

Photobucket

10 comments:

  1. Macam2 yer orang nk menipu ni....bnyk idea.

    ReplyDelete
  2. uishh bahaya tuu dik
    akk dah cuba klik di fb dan link tuu
    masih ada dan xtive ..
    kenapa x lapor pada SSM , mereka boleh ambil tindakan
    bahaya kalau berterusan dia guna
    pic kawan adik tuu ..

    SSM boleh ambil tindakan kan , sbb baru2 nie kawan akk , ada jual mcm frozen tuu , dia ambil dari kawan dia .. letak dlm blog , sekali SSM bg surat sbb jualan tuu x der pendaftaran , aikkk jual macam tuu utk makan2 kat rumah punnn SSM nak ambil tindakan ..
    haaa kalau bab2 macam nie lagilah kan ..

    ReplyDelete
  3. isk! tak patut lah kan..nak cari rezeki gunalah cara yg betul & halal..
    duit tu nti nak bagi anak makan..huhu.. bahaya btl lah org ni!

    ReplyDelete
  4. erm mg sangat tak patutla..nk ambik kesempatan guna nama kastam pulak..merosakkan imej kastam je..saya pn pagi tadi tgk kt SKM terkejut jugak,tak sangka ofismate awak ye...selamat berkenalan,saya warga Ibu Pejabat..

    p/s : dari mana nama Zanariah Baharom tu,kt HQ xde nama tu

    ReplyDelete
  5. bahaya sungguh, x takut betul org skrg ni nak menipu, sesuka hati guna gambar org lain n gunakan nama jabatan kerajaan..itulah secara x langsung mencemarkan nama n imej pihak kastam.

    ReplyDelete
  6. tq to all... tu la dia org nak carik untung zaman skang. demi nak untung, sanggup promote cara haram!

    hati-hati la if nak beli online ye korang. saya da takut dah ni...

    aYda ~ tu la pasal. konon nye la tu. kalau dia betul kastam, tempek la gambo dia kan? gerrrrrrrrrrrram...

    ReplyDelete
  7. Aduuuhaiii...mcmninye manusia pn ada!grrrr!!

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)