Friday, May 03, 2013

HIMPUNAN BARISAN 1MALAYSIA |saya join, uolls?|

da lama da citer ni, just takde masa nak create post.
since lusa adalah PRU 13, saya teringat nak citer... saya jarang nak citer hal keje or something sikit related to politik. isu sensitif utk saya seorang penjawat awam. but this one saya rasa ok kot nak share... semangat patriotik... demokrasi... 

berlangsung pada 4 april ari tu di dewan seri negeri, ayer keroh. memang ramai yg datang, mostly pegawai kerajaan. saya gi dgn group pewakas melaka (persatuan wanita kastam). saya ajk, wajib gi!!!

orang melaka tau la if program kat seri negeri ni, memang akan susah nak parking! trafik jem teruk dari hala jasin & ozana bkt katil tu. saya kebetulan time ni dtg dari main road kat simpang trafik light mydin. aduuuuuhai... rasa mcm nak pusing balik ofis jer!!!

tempat utk kami da direservekan. few baris dari depan... layan gambar ye...




sambil koir nyanyi atas pentas, kami di bawah nyanyi gaks ~ kibar bendera...

ni goodie bag kami terima. ada roti, air mineral, bendera malaysia, topi, towel barisan 1Malaysia, batch 1Malaysia dan pelekat kereta barisan 1Malaysia...



penat, tapi agak seronok... sebab utama saya gi adalah ~ ada DMFK (fadhilah kamsah)... memang terbaik la ceramah dia... diorang saje je letak DMFK ni last sekali. kena dgr 2 org politik bn ceramah dulu, baru DMFK. terbaeeeeekk!!!

dpt amik gambo DMFK kat skrin besar je.
dari seat saya ke pentas tempat DMFK berdiri tu byk halangan!!!

dpt sijil... saya pegawai kerajaan yg bagus tau. 


p/s: da jadi ajk pewakas ni, selalu la kena attend majlis organize by NGO negeri hu hu hu... kat bwh ni share skit gelombang biru kat melaka hi hi hi...




 photo anigif-ADIANIEZ_zps8f560909.gif

Photobucket

5 comments:

  1. aida,saya pegi program ni.tak nmpk pun.tapi memang ramai org waktu ni.saya parking kat tmn seribu bunga.terslh parking smpi tersampuk.heeee....

    ReplyDelete
  2. biasalah kakitangan awam, event2 gini :pn uitm pun banyak gak...
    yg pasti ku pilih mengundi :p

    ReplyDelete
  3. fuhhhh dapat sijil tu....
    jgn lupa mengundi ya....

    ReplyDelete
  4. FIDA ~ memang ramai giler. aida parking kat imigresen. jauh giler!!!

    ELISSS ~ yes. undi!!!

    RASP ~ sijil penting. warganegara bertanggungjawab ha ha ha...

    ReplyDelete
  5. Selamat mengundi....
    nieyl dah follow back tau...
    tq yea sis terjah blog nieyl...

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)