Friday, May 24, 2013

IZZAT TIDO LENA TAK?



geram nyer tgk gambo gambo di atas. saya snap time izzat lena. memang time dia tido la sedap nak cium. and most of the time, izzat tak terjaga. may be dia akan bergerak-gerak skit, and sambung tido. cukup susu, suasana tak panas, tak bising, apa lagi kan tido lena lerrrr... izzat tak pakai buai. memang anak-anak saya tak dibuaikan, tak kuasa nak usung buaian ke mana-mana. tido tiarap. lena...

ada satu mlm tu dia tido hampir jam 12 tgh mlm. tak nangis but nak merayap!!! aduhai, letih melayan bujang sorang ni. kakak da tido awal-awal lagi la...

izzat mesti pegang puting time dia tido. if dia terjaga, otomatik dia masukkan sendiri puting dia. if dia tak jumpa, baru dia nangis... comel!

saya da bagi tips camne nak baby tido lena dulu ---> TIPS BAYI TIDO LENA...

and memang saya apply ler. my mr.asben byk bantu. most of the time, dia yg lebih tahu part mana nak cek dulu... what to do... tq ayah!

kalau izzat susah jer nak tido mlm, merengek ~ mesti cek pampers dulu, berak ker, kencing byk ker, melecet ker, ruam ker... tang pampers saya layan dulu. if ok... saya ke bahagian perut. hmmmm perut berangin ker, sakit perut berak-berak ker, then dgn segera amik minyak yu yee cap limau. saya pun sapu la kat area perut dia dan tang belakang atas punggung. urut skit skit... in shaa Allah ok la pas tu. most of the time lerrr...

then, kalau la semua di atas ok. no problem... terus saya aim tang dahi, panas tak anak boy ibu ni? hmmmm penting! saya memang cukup jaga temperature badan baby. dari nurin dulu, ke syuhada hingga ler ke izzat. stok tempek kepala tu memang standby at least sekeping dlm rumah. apa-apa hal, tempek sekeping dulu...

one thing yg sgt obvious bikin izzat tak selesa ialah ~ selsema!!! da 2-3 kali dia kena selsema, memang siksa ibu ayah... dia memang takkan tido selagi hidung dia tak clear... tertiarap salah, telentang salah, dukung pun salah! alololo anak ibuuu...

izzat cepat panas... tak bleh kurang angin skit, berpeluh! maka, skang ni setiap malam antara jam 8 mlm hingga 11 mlm ibu terpaksa on air-cond. hmmmmmm up dlm RM20 - RM30 bil elektrik ibu tau sayang oiii... sejuk, baru dia ok. if not, tergaru-garu kepala!!!

izzat lena tido malam, ibu ni and ayah pun lena lerrr... sebab tu ibu ayah jaga awak agar tido lena hi hi hi... if izzat langsung tak nak tido disebabkan ntah apa-apa, ayah dia la yg last sekali akan buat dia diam dari terus nangis. mr.asben memang lebih tahu dari saya bab ni. sebab saya kurang sabarrr!!!

apa apa pun, baby ni memang tak menentu... ikut sedap dia je most of the time.

Photobucket

5 comments:

  1. Lenanya izzat..trbongkang gitu :))

    ReplyDelete
  2. sama la ngan ena
    suka sngat gomol anak waktu tidor eheh

    ReplyDelete
  3. anak saya asal pasang aircond...lena laa.. tutup aircond..huhu..jaga terus..

    ReplyDelete
  4. hehe..danisha dah besar tp sy suke gak gomol die hehee

    ReplyDelete
  5. mmg lena nampaknya tu... saya pun selalu akan standby koolfever... if temperature naik sikit... itu saya tampal dulu...

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)