Tuesday, May 28, 2013

JUSCO TETAP DI HATI KU...

dari kecik dulu kala time sekolah rendah lagi jusco ni la tempat saya dan adik lepak.
dekat dgn umah, kami gi naik bas...
jusco ayer keroh...

dulu2 ni jer la tempat shopping yang ada.
bila kami naik sekolah menengah, baru la wujud tesco kat bachang tu, mahkota parade, ...
melaka mall dulu kala dipanggil kotamas.
tak ramai org gi kotamas sebab berdepan dgn jusco ayer keroh ni, tutup!

now, no more jusco ~ da tukar jadi AEON...

few monts ago time singgah jusco ayer keroh, nampak diorang tgh up kat new signage ni ~ AEON...
gini rupa nya cara nyer...

siap dah...
tersergam indah dari jauh....
snap gambo ni time trafik light merah, simpang nak masuk umah...

amik anak dara dua orang ni jadik model jap...
da siap sepenuhnya...
but kami still panggil 'jusco'... anak-anak familiar...

now if boring dok umah but malas nak jalan jauh2, gi la jusco ayer keroh ni.
paling dekat dgn umah...
window shopping...
makan-makan...
still di hati ku :-)

bye :)

8 comments:

  1. i pun sedap dgn panggil Jusco dari Aeon tu....
    and suka ke jusco sbb pilihan banyak and harga berpatutan..

    ReplyDelete
  2. Sy pulak asal jusco je terpikir mahal..klu nk g pun ke daiso..mr diy lum penah jejak...biasanya jusco belah mana yg best shoppinnya ek? Tak biasa pegi...tp nak cuba jgk...cuma takut sesat plak..ahaha

    ReplyDelete
  3. Akak pun suka shopping jusco lama dr jusco baru

    ReplyDelete
  4. samalah dah biasa panggil jusco..jusco tetap di hati..dulu masa sekolah pi jusco sebab nak tengok jam yang kat depan tu.bila berbunyi keluar patung bagai.ingat tak?dkt dgn rumah pun iye..:D

    ReplyDelete
  5. fyda ~yes betul betul. jam yg kuar binatang-binatang tu :-) ingat!!!

    ReplyDelete
  6. Aida pun baru jerk masuk hari tu masa baru buka kalu x g yang kat air keroh jerk...

    ReplyDelete
  7. samala.. mmg JJ jela kalau nak shopping pun. dekat dgn umah.

    ReplyDelete
  8. pernah dah sampai sini hari tu :)

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)