Tuesday, May 21, 2013

KOTAK JAHIT !

saya minat menjahit... tapi tak tahu teknik menjahit yg betul, pakai belasah aje kalau jahit apa-apa kat umah ni. biasa nyer jahit butang kat baju, kancing kain sekolah nurin yg longgar, bantal peluk anak-anak yg da nak terburai... tu aje la. jahit baju? bak kata mak saya, "awak bekerja, ada duit, anta tempah aje..."

saje je nak kongsi kotak jahit saya edisi terkini... lengkap tau... ha ha ha...


view depan...


view belakang...

ok tak?

mcm-mcm ada. jarum je mcm-mcm saiz. benang mcm-mcm warna. butang mcm-mcm saiz... sgt minat menjahit, nak carik masa yg sesuai untuk maintain minat yang satu ni. cross stitch pun da lama sgt tertunggak ni!!! dari pregnant hingga la skang izzat da pun 9 bulan ha ha ha...

p/s: byk benda beli kat daiso!!! ha ha...


 photo anigif-ADIANIEZ_zps8f560909.gif
Photobucket

11 comments:

  1. wah2..organized! ;)

    sy plak tak berapa minat menjahit...tak reti kut...kalu reti mungkin minat..eheh ke gane

    ReplyDelete
  2. saya pun jahit sket2. even dh beli mesin jahit mini :p

    ReplyDelete
  3. bagusnya dah lengkap barang2 menjahit. saya kat rumah setakat jahit baju yg koyak or butang baju husband je, lebih dari tu tak pandai laaa..

    ReplyDelete
  4. a'aa la kan,dh jd mak2 ni eloknya ada la kotak jahit..mcm saya ni merata letak..kena letak tinggi2 plak..sorok dari anak :)

    ReplyDelete
  5. fizah ~ tu yg asas je, byk benda emergency kat umah ni kena jahit kadang2...

    ReplyDelete
  6. eliss ~ aida da ada mesin jahit. emak turunkan nenek punyer. tapi, kat kg lagi hi hi hi... suruh mak simpan dulu sebab umah kecik, takde tempat nak letak!

    ReplyDelete
  7. bunga rose ~ sama ler kita. terpaksa!!!

    ReplyDelete
  8. aiezzaSue ~ betul tu. terpaksa diwujudkan kotak jahit ni. if perlu, merata carik!!!

    ReplyDelete
  9. well organize....
    tu yg best ke daiso...
    dah ler murah...
    leh cari benda camni yg sangat useful kan...

    ReplyDelete
  10. saya pun suka menjahit..tp bab masa tu...hehe sama lah^^^

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)