Friday, May 17, 2013

PENUH BONET KERETA DGN HADIAH !!!

semlm hari guru...
selamat hari guru ye kat uolls guru 1 malaysia :-)
tanpa guru, kita nak belajar pe?
guru adalah pemula segalanya...
zaman skang, peranan guru lebih besar!!!
seperti saya, yg kurang masa bersama anak-anak...
keje sepenuh masa!
guru la jadi sumber kepercayaan saya yg utama...

member saya ramai gak yg skang ni jadi cikgu.
bersungguh-sungguh dulu study law ler, economics ler, IT ler, ...
skang semua jadi cikgu skola rendah hi hi hi...
da rezeki kan? minat plak tu... ok la. kerja halal...

ada sorang member semlm tempek gambo hadiah hari guru nyer kat fb.
bertuah!!! penuh bonet kereta dia dgn hadiah...
fuiyooooh!!! tahniah...

tgh mlm sorang diri saya membalut hadiah-hadiah di atas.
utk nurin & syuhada bawa ke sekolah dan bagi pada guru masing-masing...
untuk memudahkan diorang, saya siap print nama teacher dan dari siapa.
mudah la teacher nak kenal anak murid nyer yg bagi hadiah...
best!

pagi semlm anak-anak saya berdua tu ke sekolah di hantar naik kta oleh mr.asben. mana tak nyer, motor tak muat. masing-masing bawak plastik besar isi hadiah yg besar ni :-)
ibu ikhlas bagi, meskipun agak stress kena balut byk!!!!!

ok bye...


Photobucket

8 comments:

  1. hehehehehehe...
    semalam terlupa bawa turun hadiah hari guru....
    dah sampai skolah baru teringat...
    hari ni baru lah bagi kat cikgu2 sapphire...

    ReplyDelete
  2. Aida,

    banyak jugakkan nak spent, kesian pada parents yang tak mampu sure anak-anak mereka pun hendak berikan macam-macam tapi takde kemampuan.

    tahun ni nieza boleh bahagi 2 lagik, tahun depan double macam Aida la. hihihi.

    ReplyDelete
  3. banyak juga nak membeli
    macam akak anak tiga shja ..
    sib baik ekkeke
    sorang estimate 2 cikgu shja ..
    alhamdulillah
    anak2 paham .. dia beri pada cikgu terbaiknyaa shja ;)

    ReplyDelete
  4. tahun ini kembali merasa dapat hadiah sempena hari guru, saya kagum anak-anak 5/6 tahun pun pandai menghargai guru....

    ReplyDelete
  5. nieza ~ yes aida setuju. bagi parents yg tak mampu kan, camne la. ni pun aida beli kan tak mahal mana, tapi nice. lebih kepada nak cikgu diorang rasa dihargai oleh anak-anak aida. tu je...

    ReplyDelete
  6. ieda mimi ~ actually anak2 aida tak kisah, yg over ibu nyer ni hah :-)

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)