Wednesday, June 26, 2013

MINUM KOLAGEN |da tua, kena ler!|

kolagen? abenda tu ekk? hmmmmm...
saya memang lepas bersalin ari tu mencari produk utk badan ni hah.
everyday balik keje, petang ke mlm memang letih tahap maksima.
but, tak bleh layan sebab byk benda kena buat kat umah.
ibu-ibu sedia maklum la kan pe benda tu ...

kolagen ni yg saya baca kat satu klinik ~ protein utama bagi tisu dlm badan kita. kewujudan kolagen mewakili 30% drpd keseluruhan protein dalam badan ni. ia penting utk sokong sel2 yang beri struktur, kekuatan dan tahap kekenyalan kulit kita tau! kolagen ni terdpt pada ~ kornea, kulit, salur darah, rambut, kuku, tulang, tendon, gigi, hati... organ pun ada kolagen mcm buah pinggang dan jantung.

but, saya cari yg sedap hah hah hah...
tekak saya ni susah nak terima ubat ~ pil ke, serbuk ke, cecair ke, semua susah nak telan!
one day, gi mydin jasin nak beli few things for izzat kat farmasi...
berminat nak survey produk kak ton ~ umaira... mahal la plak!!!
tanya punyer tanya, terpikat dgn kolagen di bawah... skang ni da masuk kotak ke2 pun.
ok la rasa nyer, ala-ala pati prune innershine tu.




harga dipamerkan RM169.
saya dpt beli dgn harga RM150 jer...

and until 31 dis 2013 ni ada promotion...
if kita continue beli 5 boxes, bakal dpt free 1 box!!!
kena simpan barcode kelima2 box tu and exchange for the free box :-)
saya join la program ni... in shaa Allah...
if yes, 6 boxes ! 1 box bersamaan dgn RM125 aje ler... jimat!!!

ok ke (kalau uolls tanya la) ?
baru masuk kotak ke2, payah ler nak jawab kan.
skit skit perubahan yg saya rasa ~ muka tak ketat bangun pagi...
kedua ~ muka kurang berminyak menjelang tghari and petang spt dulu kala.
tu jer la... kulit muka ni tak ler masalah besar, just normal skin...

tapi 2-3 hari lepas kan melaka kronik jerebu, muka ada alergik skit.
gatal-gatal sebab mcm ruam penuh kat muka!!! bencikkkk!!!

ok la dari tak makan pe pe suplemen kan?
decided utk maintain, may be 12 boxes :-)
in shaa Allah...
yg penting kena minum air suam byk ye!!! tu penting dlm pe jua suplemen yg kita makan...

Photobucket

4 comments:

  1. Hehe betul tu.... mudhn awek mudalh minum ni.. hehe

    ReplyDelete
  2. wahhh.. lepas ni kulit jadi cantik..

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)