Wednesday, June 12, 2013

MISI UTAMA KE JB SUKSES !!!

6 - 9 jun lepas, kami sekeluarga holiday ke johor bahru :-)
2-3 minggu before that baru arrange utk holiday kali ni. last minit!!!
sebab ada court kes on friday 7 jun tu.
after da dpt book hotel, terus la sms frens kat jb ~ "apa ye tempat makan yg best?"
yeszaaaa dpt la few respon yg buat hati ni teruja nak ke jb...

cek in kat thistle ~ sharp kul 2pm on khamis tu 6 june. bilik lom ready.
we all nak deluxe seaview. kena tunggu an hour or more.
so decided to jjcm dulu la, lunch time kan...
misi utama ~ makan-makan kat few places yg di google kan dikatakan glamer, mesti pergi...

terus tekan kat garmin gps ~ few minutes sampai...

::::: Zz Sup Tulang :::::


mee rebus tulang

sup tulang



izzat makan biskut coklat jer...

puas hati!!!
dulu time keje kat jb 3-4 kali gak makan kat sini.
tapi tak pernah try anything berkaitan tulang-tulang tu.
tak tau langsung ni tempat glamer kat jb hi hi hi...

tu tulang kambing, dpt tahu dlm satu program jjcm kat tv.
restoran ni masuk tv few times :-)

dinner plak actually nak gi danga bay, but ujan lebat!!!
dek kerana ada baby, tak le kami merayau.
again, tekan tekan kat garmin gps ~ few minutes kami sampai...
lalu jalan istana bukit serene hi hi hi dari tepian tebrau...
nak makan kat tepian tebrau tu mcm tak best, packed!!!

::::: Singgah Selalu :::::








pernah gak gi sini dulu-dulu dgn frens.
byk kedai sini mcm food court...
makanan? biasa-biasa aje...

singgah selalu ni kat area berdekatan dgn danga bay.
ada plak funfair!!! nurin & syuhada excited nak gi.
bab since ujan lebat, tak dapat la sayang-sayang ibu....

2 kali dinner, 2 mlm berturut-turut makan kat sini.
mlm pertama amik makanan goreng-goreng aje...
mlm kedua baru amik diorang punyer signature dish ~ siakap kukus limau ala thaii...

::::: Kacang Pool & ABC Bomba Larkin :::::


kacang pool



yeszaaaaa ! mr.asben siap bungkus kacang pool utk makan malam...

misi kedua yg sukses bersambung next entry yer :-)

Photobucket

6 comments:

  1. Inilah aje yg ada di JB kan. Resto Singgah Selalu kalau masuk bahagian dalam yg ada aircond tu tempat kakak sekeluarga selalu makan. Sebulan sekali mesti masuk sini...

    Funfair Danga Bay tu memang tiap malam ada.

    ReplyDelete
  2. kacang pool tu memang wajib i singgah kalo ke jb sis...
    memang terbaeeeekkk lah!

    ReplyDelete
  3. kak azie ~ funfair danga bay tu anak2 aida memang terkenang-kenang... hmmmm...

    rasp ~ yes terbaik!!!

    ReplyDelete
  4. kacang pool tu je tak pernah try lagi. org dok ckp best je.

    ReplyDelete
  5. sedapnya sup tulang tu.. bikin terliur da.. huhu

    ReplyDelete
  6. x pernah lagi cuba mee rebus tulang tu. kacang pool dah ada di shah alam tp x pernah cuba2 lagi

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)