Friday, June 14, 2013

SANRIO HELLO KITTY TOWN ~ PUTERI HARBOUR MALAYSIA

misi utama ~ makan-makan da sukses...
apa la makna nyer holiday kalau tak rasa makanan yg best kat situ, kan?
tu pun frust sebab gi kilang otak-otak kempas, otak-otak abis!!!!!

so... misi kedua ialah gi jumpa HELLO KITTY la...
legoland memang dari awal plan tak nak gi.
izzat tak brape sihat.
cuaca sgt panas...
and from comments kawan-kawan yg da gi... blogger pun byk citer tentang kepanasan di legoland.
tu yg tak gi... next year in shaa Allah.
izzat pun da besar skit, berdiri atas kaki sendiri :-)

tiket price ? kami amik pakej semua ~ hello kitty & little big club.
RM85 x 4 orang = RM340.
but !!! kami dpt 15% diskaun sebab guna DEBIT CARD RHB BANK :-)
jimat RM51 ye uolls... hanya byr RM289...

so bajet yg jimat RM51 tu pergi kpd beli sandwich ~ RM5 - RM5.50 each. mahal!!!
beli 5 jenis sandwich = RM26.50 :-)

di pintu masuk akan diberikan 1 booklet guide and map.
so kita bleh tau la secara general apa yg ada and plan where to go ikut time yg kita ada...

post ni byk gambar ye... jgn boring tau!!! interesting tau (perasan sendiri!!!)...

this 'Daily Activity Card' diberikan masa di pintu masuk :-)

so, tiap tempat kita masuk, kena cop...
di wishful studio, kami tak masuk 1 je ~ cookie studio...
tak cukup masa !!!

bagi ibu satu post dulu ye before kita teroka hello kitty town ni...
anak berdua ni da excited, si ibu ni plak suruh bergambo hi hi hi...

wishful studio...
ada 4 wishlist kat sini ye...
tiap satu kena beratur, bukan nyer sekali beratur dpt buat semua 4 tu...
hmmmmm lama tang beratur jer!!!
anak punyer pasal, ibu ayah layan kan...

tempat bergambar dgn hello kitty nanti kul 1.30 ptg...





::::: TEA CUPS RIDE :::::





::::: HELLO KITTY'S HOUSE :::::
nurin & syuhada amat excited masuk sini...
malangnyer izzat & ayah tak dpt masuk because stroller baby not allowed.
hmmmmm... sedih!

a very complete house.
comel sgt-sgt !!!

laman luar hello kitty's house :-)

ruang tamu utama...

sofa... tetamu sedang duduk le tu hah :-)

piano betul !

komputer pun real...

suka sgt dgn semua gambo kat dinding tu... family hello kitty :-)

dining table...

dry kitchen...

cooking area ...






besar betul !!! hello kitty mandi beramai-ramai ni...



again, saya sgt tertarik dgn frame gambo kat dinding tu :-)

nurin & syuhada kata ~ kitorang nak bilik macam ni la ibu!!!
hmmmm... uolls tu kecik kejap aje, tak lama lagi uolls pun segan bila da besar...


::::: DREAM PHOTO GARDEN :::::

kena beratur utk amik gambo dgn hello kitty!
sib baik cepat je proses nyer...
setengah jam je hello kitty akan ada sini utk bergambar.
1 pm - 1.30 pm :-)

izzat menjengah... apa la benda besar kaler putih tu agak nyer ye ijat?
hi hi hi...

peace uolls :-)

::::: WISHFUL STUDIO :::::

ada 4 sections ~ only 1 kami tak join iaitu COOKIE STUDIO.
buat biskut, menarik...
tak cukup masa !!!!!



kakak nurin sedang kaler kuku kedua nyer...
pink karer... her feveret :-)

syuhada ... hmmmmm... belum apa-apa tapak tangan da comot !
geram ibu...

keringkan kuku dulu ye anak-anak before tampal stickers :-)

nurin's...

syuhada's...


waiting...
sessi penerangan sedang berlangsung...
before diberikan bahan-bahan necklace...


nurin amik loket handbag...

syuhada amik loket love ~ sama dgn loket ibu :-)



di COSTUME DRESS UP ni, kita berpeluang pakai costume ler.
saya tak join hi hi hi...
then photo diambil, belakang hijau...
diorang akan edit utk masukkan background...




and di bawah adalah hasil nyer...
beli 1 keping gambar = RM30...
beli 4 keping gambar = RM100 and dpt free 1 keping gambar besar :-)
saya amik 4 ler...
ada satu booth called KAWAII PHOTO CENTRE sebelah hello kitty's house.
by www.pictureAir.com :-)








::::: BLACK WONDER :::::
kat sini before masuk, kalau nak kita boleh join quiz utk cari hello kitty & dear daniel.
hello kitty & dear daniel kena kidnapped !!!
konsep black wonder ni masuk-masuk jer mcm dlm kotak maze, carik jalan keluar.
ala-ala gua gitu...
nice... explorer!!!

ni la dia gambar besar free sebab beli 4 gambar = RM100 :-)
ni dlm black wonder...




pintu keluar gua !!!
cute...







::::: PURFECT STAGE :::::
at about kul  ada stage presentation by hello kitty  :-)




izzat sgt concentrate tgk hello kitty atas pentas :-)


nurin& syuhada depan sekali :-)






da abis... masa utk salam-salam dgn hello kitty :-)

best!!! bukan anak-anak dara je happy, ibu pun turut happy.
berbaloi rasa nyer spend time sini...
dlm kul 4 gitu, before naik ke the little big club, kami tgk HELLO KITTY'S PARADE dulu.

laluan da standby...





nurin & syuhada sgt happy...
ibu lagi la happy kan...

next post, esok la ye... pasal the little big club plak...
bye.. thanx for reading ekk...

Photobucket

3 comments:

  1. Nampak seronok sgt dia org. Kalo sue pun suka jg. Heee

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)