Monday, June 17, 2013

THE LITTLE BIG CLUB ~ PUTERI HARBOUR MALAYSIA

ok... best kan gi hello kitty town?
alang-alang, gi the little big club sekali di tingkat 2 & 3 :-)



::::: tingkat 2 ~ THE LITTLE BIG CLUB :::::



rumah barney & friends :-)
kan dlm tu ada tv utk lepak-lepak and main few games...

laman luar rumah barney & friends...
ada pondok, ramai bapa yg relek dlm tu hi hi hi tunggu isteri & anak-anak merayap kot :-)

then, pingu's igloo :-)



dari umah pingu, berjalan ke belakang...
nice plak diorang buat tempat ni.

bob the builder...
kat sini, tempat permainan...
and ada area di mana kita bleh susun batu blok besar-besar...

kat 3 lokasi di atas, nurin & syuhada kurang excited hi hi hi...
diorang spend time sgt sedikit, usik skit-skit...
then next, menaikkan semula perasaan teruja diorang ialah angelina's place.
pakai tutu  :-)
segmen angelina keluar menari da lepas, so diorang menari sendiri jer la...

pink !!!







lebih kurang jam 4:30 petang, ada show barney ~ beach party :-)


again izzat sgt concentrate satu lagi patung besar yg menari-nari :-)


abis je show barney, da kul 5 ptg.
saya pun ajak anak-anak dara dua org tu naik ke tingkat 3 cepat.
tempat ni tutup kul 6 ptg, lom gi souvenir shop lagi...

::::: tingkat 3 ~ THOMAS & FRIENDS :::::



first place yg menarik perhatian nurin & syuhada...
WINDMILL RIDE :-)

then, saya snap gambar ni from depan windmill ride...
KNAPFORD STATION THOMAS TRAIN RIDE

thomas train ride tuuut truuuuuut trut...

before enjoying thomas train ride :-) peace uolls...

jalan-jalan... sebelah windmill ride tu lalu lah kami kat MARON STATION and WELLSWORTH STATION...
takde pe, dlm tu diorang punyer cafe...

naik helikopter plak kat HAROLD'S HELI TOURS RIDE :-)
here ibu baik sekali ha ha ha...
lepas gian!!!

cute !!!!

view KNAPFORD STATION from sini plak...

another view...


yeszaaaaaaaa... kami naik COLIN'S CRANE DROP RIDE pulak !!!

yeah ! next BERTIE THE BUS :-)
ni pun ibu naik skali !!!

view dari atas time bertie the bus stop for beberapa saat :-)

next, jom main bumper car kat BUMPING BUFFERS STEAMIES & DIESELS RIDE !!!!
ibu join skali sebab syuhada kaki tak sampai nak tekan pedal minyak....


peace !!!

abis sudah exploration kami di puteri harbour family theme park ni...
memang letih... memang penat... tapi best!!!
bawak anak-anak dara berdua tu yg tak stop bergerak sana sini...

jam da tunjuk waktu kul 5:45 ptg terus saya ajak diorang balik...
izzat pun sempat berak and salin kat area family restroom nyer yg amat selesa !!!
hi hi...

time to get some souvenirs !!!






souvenir shop ni memang sarat dgn barang-barang!!!
rambang mata...
anak-anak dara time ni da kat luar dgn ayah nyer... diorang da penat!
so saya sorang je dok keliling souvenir shop ni.

suddenly ada suara kat mikrofon ~ alamak, ada pengumuman yg diorang akan tutup kedai.
apa lagi, saya pun terus tanya mana fridge magnet.
salesperson tu kata kat kaunter, ok la :-)

very cute plastic bag!!!

saya sempat sambar ni je kat kaunter...
2 fridge magnet cute...
2 gelang for nurin & syuhada...
semua di atas bernilai RM60 !!!!
adumak aiii...

sekian saje perkongsian saya pasal holiday ke jb...
tq for reading...

Photobucket

5 comments:

  1. mak pun menumpang naik gak ek sis hehehehehehe....
    paham paham...
    time kita dulu tak de benda ni semua hahahahahahahaha...

    ReplyDelete
  2. wahhhh!!!menarik tol tempat2 aida pegi.kena ajak apen pegi ni.cukup info daripada aida.

    ReplyDelete
  3. Kalau kakak pun rekomen bawa anak ke sini daripada ke Legoland yg panas gila tu...

    ReplyDelete
  4. seronok nya tgk aktiviti anak2 ni..
    mesti depa suka..semua kartun kegemaran ada di sini:)

    ReplyDelete
  5. macam best jer.. tunggu anak besar cikit baru exsited nak naik itu inii, kalu pergi sekarang mak dia yg over nnt.. wakakaka

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)