Thursday, June 13, 2013

THISTLE JOHOR BAHRU |best & murah!!! |

baru la nak up kat citer tentang penginapan kami selama 4 hari 3 mlm di jb...
perjalanan ke jb tu kami mula dari rumah dlm kul 11 pagi.
alhamdulillah highway langsung tak sangkut... jalan ok jer hingga ke hotel...

yes... tepat jam 1:50 petang, 6.6.2013 ari tu kami sampai sini !!!
best...




dalam kul 4 petang baru kami cek in...
kan kami gi lunch dulu ke zz sup tulang (klik utk post jjcm zz sup tulang!!!)hi hi hi...

yeszaaaaaaaaaaaaaa kad bilik da dpt ...

memang perasaan excited tu melampau-lampau!
saya dan anak-anak, sama-sama excited melampau!!!
memang kami nanti-nantikan holiday ke jb kali ni...


tembus uolls dari ruang bilik ke ruang jam*an !!!
alamak !!!



kak nurin perasan cermin tu dulu...
hmmm pompuan !!!



sudah tutup ye, jgn intai-intai...!!!

view dari bilik...

awesome !!!



izzat happy sebab tingkap lebar sebaya dia ajer...


mai nescafe secawan :-)

legaaaaaaaaaaaaaa da selamat tiba di thistle...
kemas barang skit-skit...
apa lagi, time tu memang anak-anak dara berdua tu da ready tukar pakai baju swimming...

malangnya, diorang dpt swim not more than half an hour ~ hujan lebat yg amat!!!
frust... tapi takpe, kita ada 3 hari lagi ye darling-darling...

malam tu kami dinner di restoran singgah selalu (klik ye sini...)...

time nak turun dari hotel, terpegun tgk kecantikan menara jam kat dataran jb ni...
cantik, kan?

deluxe straits view twin ~ RM369 / night.
tapi kami byr RM240 / night ~ rate org keje kerajaan...
kena bwk kad kuasa or kad kerajaan uolls la sebagai bukti time cek in tu.
parking free, akan ada slip. kena minta kat receptionist.
if not pengsan ler membayar parking RM2.50 sejam!!!
sib baik mr.asben remind saya utk tanya pasal parking ni...
patut nyer time bagi kunci bilik, bagi la sekali kan slip free parking ni.

view mlm dia amat cantik.
kitorang tingkat 3, so takde la gayat sgt tgk ke bawah :-)



the next day, breakfast...
utk nurin & syuhada ~ breakfast free tau...
i like !!!
mula-mula time cek in tanya kat receptionist ~RM33 sorang.
but, time nak gi breakfast, miss yg cantik tu kata ~ free!!! alhamdulillah !!!
so, bergembira la kami 5 beranak breakfast...




izzat and kakak nurin :-)

mr.asben's fren yg rekomen stay sini.
if not kami tak tau gaks pasal thistle ni...

last but not least, gambo di swimming pool selama 4 hari di sana :-)



first day tu celup izzat dlm 10 minit aje ~bogel !!!

hari jumaat ~ 7.6.2013 tu tak turun pool.
pagi gi court, settle kat keje jap.
then seharian kami di nusajaya ~ hello kitty town & little big club :-)

sabtu yang betul-betul kami lepak di hotel and pool nyer ...





hampir kul 12 tghari, izzat kepenatan tunggu kakak-kakak dan ayah swim...
tido dulu la zzzzzzzzzzzzzzz...

ibu lepak sorang...
snap photo ler...
petang sabtu tu baru celup izzat bersungguh-sungguh!
memang izzat excited... happy...
and he was so berani, mcm kak nurin time kecik dulu.
kak syuhada ??? penakut!!! da belajar swimming ni baru berani terjun pool...




terima kasih ya Allah sebab beri rezeki lebih pada kami.

dpt bawa anak-anak bercuti :-)


before cek out, sempat kak nurin layan piano di lobby :-)

thistle jb ~ recommended!!!

p/s : next entry ~ all about hello kitty!!!

Photobucket

5 comments:

  1. wahhh..mmg best lah nampak hotel nie..lenkali leh try...hehe..view malam mmg cantik sangat!!

    ReplyDelete
  2. tak silap hubby duduk hotel ni gak sebelum ni ms pi kursus kt jb.

    ReplyDelete
  3. mmg seronok dpt spend masa dgn family kan

    ReplyDelete
  4. Cantiklah bilik dia...ada bath tub tak

    ReplyDelete
  5. cantik la bilik hotel ni aida..pape pon syok kan bila pi trip ngan family :)

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)