Tuesday, June 18, 2013

VIVA KU SUDAH BERWAJAH BARU...

syukur alhamdullillah... Allah murahkan rezeki kami sekeluarga...

korang da baca tak wishlist saya kat sini -- VIVA oh VIVA ku...

sinopsis dari post bulan mei 2012

if not, klik la kejap ye frens... post tu saya coretkan kat sini Mei 2012. hampir setahun yg lepas. menabung... menabung... menabung... ni la hasil nyer... layan gambar... bukan 1 hari... berhari-hari uruskan baby ijau ni tau! letih mak...

ni pun saya citer selepas 2 bulan kereta cute saya ni merempit dan berlegar-legar di sekitar bandar melaka setiap hari bekerja hi hi hi... weekend dia rehat, kereta asben plak on the road :-)

jeng jeng jeng .... .... .... ini la hadiah hari lahir ke-5 viva ijau milik saya !!!!

hari 1 :

belakang dulu ~ reverse censor...

depan plak ~ dulu lock unlock kereta tak berbunyi. viva original style.
skang masukkan bunyi titt titt ala-ala vios gitu :-)

takde pe...

letak karpet kat sini hi hi hi... ada manik swaroski lagi!!!


tadaaaaaaaaaaa... senang ler nak parking skang... ber alarm!

keempat-empat tingkap pun da ok, remote ni da tukar baru...

hari 2 :

togel!!!

tadaaaaaaaa.... tayar baru ber sport rim... absorber pun asben tukar kan sekali...
siap la balancing allignment... baru la ringan skit driving di bandaraya melaka :-)

hari 3 :

skirting depan yg cun!

skirting tepi kiri kanan & belakang duly fixed...
at first tempah spoiler biasa je, tapi bengkel suggest kan yg lebih sporty gini...
ok jer la :-)

tinted kaler ijau !!! nampak tak?
tinted lama da mula tak potong panas dan da tak cantik...
da lebih 5 tahun la katakan...

hari 4 :

ni la kerusi i :-)
sebelah tu seat vvip izzat...
semua seat da tukar ke kulit pvc...
kulit asli 100% mahal oii... bajet tinggi sgt!

belakang...

paling i suka uolls... hand rest kat tgh tu pun kedai tu salut  kan kulit baru yg sedondon!!!

tu aje la nak share.
harap maklum ye, bukan nak menunjuk-nunjuk. saya tempek sini utk kenangan peribadi. and, share dgn uolls bahawa kalau nak sesuatu, kena ada target. kumpul duit. jgn dok angan-angan, tapi takde usaha!!! survey harga, tau bajet, start kumpul dlm tabung botol susu :-) (apa2 jenis tabung ler!)...

baru la impian terlaksana...

kereta kecik ijau ni byk berjasa pd saya. kereta ni la yg tiap hari ulang-alik bawa anak-anak. gi keje cari rezeki... so, ok la make-up dia skit-skit... tak plan nak tukar kereta lain dah pasni... ni la dia si jantung hati ku...
    

Photobucket

5 comments:

  1. Dah boleh senyum lebar kan Aida bila apa yg dihajatkan telah tercapai. Cantik dan selesa..

    ReplyDelete
  2. airin diana anuar ~ yes. tak nampak comot dah :-)

    ReplyDelete
  3. Salam.. akak servis kt mane? Sy nk cr spoiler yg sm mcm tue.. berapa harga?

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)