Monday, July 29, 2013

GST

4 comments:
uolls da sedia ke utk GST ni ?
mungkin...
mungkin...
tok seri Najib akan umum something pasal GST ni utk bajet 2014.
mungkin...
itu jangkaan kami.

uolls da betul-betul faham ke apa tu GST yg bakal kita lalui nanti ?
:-)

Photobucket

Sunday, July 28, 2013

BESDAY IZZAT LA ARI NI !

4 comments:

hari ini...
1 tahun yg lepas...
waktu ini...
saya masih terbaring di ruang legar kamar bersalin !
selamat dah bersalin jam 7.30 pagi, namun lom ada bilik kosong kelas 1 di GH melaka.
saya memang minta kelas 1.

namun, sebab saya da tak tahan terbaring, saya pasrah!
kul 1 ptg baru saya ditolak ke wad kelas 3 di bangunan lama GH melaka...
tak selesa!
tapi ok jer la... 1 mlm je pun :-) 

saya sgt suka izzat pakai romper.
nampak padat... sendat... pudat!!! ha ha ha...
gerammmmmmm...

*
*
*

and celebration besday izzat da buat awal ~ on 20 julai lepas kat KL.
umah mak ngah nyer...
bersama makcik-makcik izzat yg sporting, atok & wan tersayang !

mak usu ijat sponsor :-)

brownies terbaeek by mak long ijat !!!

ibu beli utk ijat...


complete family :-)
yg missing hanya 2 orang ~ atok (malas nak pakai baju) & pak usu (da ke masjid)...

dari kiri ~  mak long, mak usu & ibu ijat...
mak ngah ???? missing in action lagi :-(



ibu dan anak2 buah tersayang !


moga izzat sihat sejahtera...
membesar dgn cerdik dan baik...
ibu sayang izzat!
ayang sayang izzat!
kakak-kakak pun sayang izzat!

Photobucket

Wednesday, July 24, 2013

ANAK DARA YG CERIA DI PAGI HARI...

7 comments:
kesayangan ibu...

tiap hari x miss bersahur kul 4.30 pagi.
bangun tanpa masalah!
tido semula jam 5.15 pagi...
ibu kejut semula kul 6.30 pagi utk bersiap ke sekolah / tadika.
bangun juga tanpa masalah!
x miss puasa lagi... alhamdullillah...

layan ye gambar mereka kul 7 pagi ni :-)






p/s: izzat time ni sedang lena diulit mimpi!!!

Photobucket

CRAFT BOOKS | and ibu yg keras tangan hi hi |

7 comments:
ingat tak aida pernah citer pasal big bad wolf sale di Melaka?
tak ingat la tu!
klik la link tu yg kaler-kaler tu, nanti korang refresh semula :-)

tu yg nak citer ni...
sharing ler kunun!
ada 2 buku aida beli khas utk aktiviti ibu dan anak :-)
meskipun until today lom sempat lagi si ibu ni ber craft an dgn anak2 dara berdua tu, yg penting sumber rujukan dah ada.
mudah utk diorang buat keje sekolah, if any.

ni buku pertama aida nak share...

256 pages :-D

ada templates kat few pages di belakang...
sayang nyer nak gunting.
photocopy ler jawapan nyer!

byk tips yg ada, i like...
first few pages memang ada tips how to use this and that during card making and paper craft...






*
*
*


ni buku kedua yg lebih best!!!

step by step dia tunjuk how to do everything!!!




kurang tebal dari buku pertama tu ~ only 121 pages :-D
and ada juga templates ...

nurin and syuhada were so excited the moment saya tunjukkan diorang 2 buku ni.
nurin kata, "senang la nuwin buat apa-apa kat sekolah nanti bu..."

yes, memang ibu nak senangkan korang. ibu ni tak kreatif mana pun.
so bila ada buku ni, bleh la ibu yang tak kreatif ni tolong korang buat art & craft...

p/s: nak gi beli paper colourful kecik-kecik origami kat daiso nanti :-)

Photobucket

Tuesday, July 23, 2013

TAYANG MUKA SENDIRI !!!

8 comments:
belek-belek album lama...
terjumpa!

gambar passport saya dulu kala...
ni umur saya less than 2 years old :-)

ni saya juga...
umur less than 8 years old...

yg tinggi tu saya...
yg kenit tu adik saya.
beza umur kami 2 tahun :-)

ni gambar saya dan adik sekitar tahun 200-2002...
time ni kami masih belajar ~ anak dara uuu...

saya & adik memang rapat.
tapi dulu gaduh tiap hari!
tarik-tarik rambut tau ha ha ha...
now masing-masing da ada anak.
masing-masing plak sama-sama ada 2 anak pompuan :-)
masing-masing juga dok bebel kat anak ~ " jgn gaduh! "

manis nyer masa silam!

Photobucket

Monday, July 22, 2013

HADIAH UTK IZZAT ~ raya sakan la nanti!!!

9 comments:
rabu lepas, izzat genap setahun dlm bulan Islam.
saya melahirkan izzat 8 ramadhan 1433H.
so, ni hadiah dari ibu dan ayah utk birthday izzat yg pertama darling...



beli online ajer.
kat sini hah...


ok la. yg saya survey, harga kasut2 nyer paling murah.
saya compare 3-4 online shop :-)

izzat as at today uolls belum merangkak hokey...
sesekali dia angkat bontot, konon jer. pastu dia mengesot semula...
kalau saya or ayah dia ada berdekatan, memang dia berpaut kat kami and berdiri!
memang melasak la izzat skang ni.
bergerak and bergerak and bergerak!!! aktif...

boleh la uolls tgk tgk kalau ada yg berkenan...
saya share jer :-)

Photobucket

Friday, July 19, 2013

TIDAAAAK ! LAPTOP KU KOPAAAAK !

11 comments:
sedih...
buah hati ku satu ni telah didapati kopak few weeks ago!
mr.asben tegur saya, kenapa si acer tu kopak?
kopak???!

alamak!!!





sedih!!!
tak bleh tutup da, kena nganga gitu jer la acer ku satu tu...
da tanya org acer kat pc expo mitc ari tu da...
kata diorang takut da takde sparepart nak ganti.
kalau ada pun, mahal! tak kurang RM600...

saya beli acer ni januari 2006.
da 7 tahun da umur dia... sedih!!!

masih bleh on and off mcm biasa.
masih bleh berfungsi dgn baik...
tapi!!! hmmmmm sedih...

now memang byk guna macbook pro yg baru tu.
takde la menganaktirikan acer. dia masih di tempat lama di dalam bilik...
anak2 masih main game guna dia...
dia tidak sesekali dianaktirikan tau...

hmmmmm...
lom ada masa nak bwk dia ke kedai di bkt beruang tu.
mana la tau ada tempat bleh baiki ...

:-(
Photobucket