Monday, July 08, 2013

DROPBOX !!!

da lama nampak logo ni kat phone.
akan appear bila nak share gambo kat fb or mms org...
tapi tak tau pe function nyer...



saya ada masalah nak transfer dari note 2 saya ke macbook!!!
tension... kena la transfer ke external hard disk dulu.
then bleh view kat macbook...

sabtu lepas-lepas, gi la pc expo kat mitc kan...
buat-buat tanyer la kat samsung, cara apa ye nak transfer gambo dari android ke mac?
diorang kata, takde cara! sebab mac / apple ni tak nak terima!!!
hmmmm aduhai...
mula le rasa menyesal tak sudah beli macbook!!!

yes. saya memang sebelum tahu pasal dropbox ni, transfer gambo dari phone ke external hard disk guna laptop lama or desktop ofis.
payah!!! malas nak cucuk external hard disk tu rata-rata, virus masuk!!!
if connect dgn mac, virus free :-)

tanya en. google, byk options...
the best and paling simple ~ dropbox :-)

few minutes sign up kat macbook ahad (mlm) tu, then activate dropbox kat phone...
mlm tu juga try transfer gambo dari phone ke dropbox.
sukses!!!
mlm tu juga buka kat macbook, sukses!!!

ahamdullillah... selamat la external hard disk ku :-)
selamat la beribu-ribu gambo dlm tu dari kebarangkalian terkena virus!!!
in shaa Allah...

yg paling best, tiap kali amik gambo terus masuk dropbox.
best! pemudahcara betul la!!!

p/s : org da lama guna dropbox, saya baru la tahu hah hah hah... masih lagi godek-godek dropbox tu hi hi... sape ada idea, share ekk agar dropbox tu lebih tambah manfaat kat saya yg kurang celik IT ni :-)

Photobucket

9 comments:

  1. Sya lg le akak..tau bluetooth je..hoho..

    ReplyDelete
  2. great sharing.
    i also just learned about it
    baru sangat :)

    ReplyDelete
  3. Cikgu pun baru tahu kikiki...thanks yer..err maknanya dropbox ni gunanya utk apple product aje ke?

    ReplyDelete
  4. alahai aida... izan pun baru tau ni.

    ReplyDelete
  5. Saya pun dah start smpan gambar dalam dropbox.. senangkan.. seorang blogger patut memilikinya.

    ReplyDelete
  6. adrianna syaz ~ tu la dik. tiap hari dok cilok ilmu baru :-)

    ReplyDelete
  7. ceqgu ~ tak. semua bleh guna :-)

    ReplyDelete
  8. yana pon selamanya nie tgk jerk icon tue... nk sign up takut.. heheh skrg baru terasa berani.. heheh

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)