Monday, July 15, 2013

KUIH.... KUIH... OH KUIH RAYA!

assalamualaikum uolls :-)
bersahur apa pagi tadi? saya ringkas-ringkas saje.
sambal sardin, telur mata kerbau & sayur kobis...
bersahur 4 sekeluarga seperti biasa.

nak citer pasal kuih raya, yes, wajib citer la.
wajib ada kuih raya ni kan? tambah seri hari raya :-)
yg best nyer tahun ni saya hanya beli 3 ~ popia nestum, maruku & biskut kacang pea.
yg lain ~ kakak sulung saya sponsor !!!

yes, sponsor... 
tahun ni kakak saya sponsor sebab dia nak mahirkan diri buat kuih raya.
tahun depan mungkin kami adik-beradik dah kena bayarrrr !!!

sample yang kakak saya bagi, satu bekas besar, lebih dari 10 jenis !!!!
da mcm mini box raya ...

puas hati ko !!!
then komen kat dia apa yg tak ok, dia akan improve.
alhamdulillah...
save bajet tahun ni on kuih raya.
RM70 saje utk 10 jenis kuih raya uuuuu...
hua hua hua...

Photobucket

6 comments:

  1. akak kuih raya dah oder 2 jenis.lagi 2 jenis my anak dara nak buat katanya tp biskut yg simple2 je la.janji ada...thn depan kakak tu nak buat bisnes kuih raya la tu kan.tgk biskut yg ada luv tu nampak sedap

    ReplyDelete
  2. wah bestnya ada kakak sponsor..sy bt sendiri xpun tnjk guna duit sendiri.hehehe

    ReplyDelete
  3. hi hi... semua kuih kakak saya buat tu memang sedap...

    fida ~ awak reti buat kuih muih. nanti aida dtg aida nak lasagna ekk :-)

    ReplyDelete
  4. bestnya kak long aida pandai buat kuih raya. yg pasti lepas ni kena tempah dgn dia lah sbb dah tau sedap.

    izan pun beli je sikit2 kuih raya nanti. selalunya kalau balik umah mak, kakak4 akan bagi sorang sebekas kuih raya. jadilah banyak.

    ReplyDelete
  5. yes izan. pasni memang tempah kat dia aje. kakak kita hi hi hi... support tu penting!

    ReplyDelete
  6. M pun agent kuih raya..ao dapat harga murah gak...hi hi..mmg best bisnes kuih raya ni...

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)