Friday, July 19, 2013

TIDAAAAK ! LAPTOP KU KOPAAAAK !

sedih...
buah hati ku satu ni telah didapati kopak few weeks ago!
mr.asben tegur saya, kenapa si acer tu kopak?
kopak???!

alamak!!!





sedih!!!
tak bleh tutup da, kena nganga gitu jer la acer ku satu tu...
da tanya org acer kat pc expo mitc ari tu da...
kata diorang takut da takde sparepart nak ganti.
kalau ada pun, mahal! tak kurang RM600...

saya beli acer ni januari 2006.
da 7 tahun da umur dia... sedih!!!

masih bleh on and off mcm biasa.
masih bleh berfungsi dgn baik...
tapi!!! hmmmmm sedih...

now memang byk guna macbook pro yg baru tu.
takde la menganaktirikan acer. dia masih di tempat lama di dalam bilik...
anak2 masih main game guna dia...
dia tidak sesekali dianaktirikan tau...

hmmmmm...
lom ada masa nak bwk dia ke kedai di bkt beruang tu.
mana la tau ada tempat bleh baiki ...

:-(
Photobucket

11 comments:

  1. aida rosak laptop...kita org rosak modem streamyx..anta betul kena tggu sbln br siap sbb ada waranty..daku xblh kalo xdak internet..akhirnya beli jgk modem baru bbrp ari lps..huhuhu

    ReplyDelete
  2. laptop ena laks banyak keypad dia dah tercabut..sbb anak2 yg gatal tangannya mencabut satu2
    haru betul

    ReplyDelete
  3. xpe2, simpan duit nanti boleh beli lagi :)

    ReplyDelete
  4. sy suke desktop dari lap top..hahahha olskool btol....sebab screen desktop lebih puas ditatap!

    ReplyDelete
  5. fida ~ alamak. problem tu if tak bleh tenet. wajib!!!

    zarena heeney ~ hi hi aida pun. ada le 2-3 keypad da tercabut... laptop veteran ler katakan..

    anna ~ hu hu laptop acer sungguh nostalgia!!! cinta teknologi pertama :-(

    mawar ~ yes. ikut kan hati aida prefer desktop. screen luas pemandangan ha ha ha...

    ReplyDelete
  6. pernah guna laptop acer juga dulu.. memang ianya mudah terkopak di bahagian tepi..

    ReplyDelete
  7. pernah guna laptop acer juga dulu.. memang ianya mudah terkopak di bahagian tepi..

    ReplyDelete
  8. Alahai Sayangnya..dah 7 thn dia berkhidmat kan...

    ReplyDelete
  9. M balas kunjungan di sini...selamat berpuasa..

    ReplyDelete
  10. aiza ~ ye ke :-( sedih...

    matatajam ~ tq so much !

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)