Monday, September 30, 2013

GOOD BYE HATYAI ~ SAYA PASTI DTG LAGI, TAK PUAS HATI!!!

6 comments:
pertama - sebab demam selsema...
kedua - sebab trafik jem sana sini, time jalan-jalan and shopping jadi terhad!
tu la 2 sebab nape saya tak puas hati...

datang ari tu 1 beg besar & 1 bagpack...
balik da ada 2 beg besar :-)
beg ke 2 tu memang bawa, tidak berisi time tu dok dlm beg besar pertama!

tiba la masa utk ucapkan bye bye kat hatyai...
16 sept tu di malaysia org sambut hari malaysia, tapi kami di hatyai ha ha ha ha...
sama juga, kul 8.15 pagi jalan berdua-duaan dgn mr.asben ke kedai utk breakfast :-)
ke mana? kak sah muslis kitchen...
pagi ni saya rasa bertambah sihat, tapi mr.asben pula rasa nak demam!!!

mlm semalam mr.asben dpt urutan thai dlm bilik.
300 baht utk diurut selama 2 jam.
tukang urut tu dtg kat bilik. saya ada la dlm bilik tu juga tau.
memang terbaeeek la cara dia urut... melipat-lipat terlipat-lipat badan mr.asben :-)
tourist guide kami yg uruskan... da siap byr kat dia, tepat jam 10 mlm (waktu malaysia) tukang urut tu ketuk pintu bilik kami dan yg lain-lain...
saya tak urut, takut sakit ha ha ha...

berjalan balik ke hotel dari breakfast...



bas akan datang kul 9 pagi.
sempat la saya naik bilik and snap few gambo utk kenangan di masa depan :-)




view luar dari tingkap bilik hotel.
tak cantik view nyer if kita nak ukur pasal bangunan di sana.
tak membangun, tak cantik mcm bangunan di malaysia!









bye bye hatyai 2013...
dgn gembira, kami pun naik bas and meninggalkan hatyai...

da sampai kat border... fullamak!
orang punya la ramai yg amat!!!

kena la beratur panjang utk cop imigresen...
sepanjang nak beratur tu byk plak jual makanan... bertambah sesak area tu!
saya ok, tapi asben kena bagi 20 baht kat pegawai imigresen tu ha ha ha...

terbaeeeekkk...
ayam nyer lembut, garing, juicy!

tempat letak kereta pegawai kastam.
kecik je signage nyer...
kalau kat malaysia, siap ada pangkat and signage nyer besar warna biru kuning!

horror betul tempat parking pegawai kastam dan imigresen sini!!!

penuh tempat parking kereta...

belakang tu tempat bas-bas persiaran parking plak...
inilah waktu nyer kami keluar dari border...
selamat meninggalkan bumi thailand :-)



beratur panjang nak cop passport...

alhamdullillah kami keluar dari ICQ tu dengan tiada masalah...
memulakan perjalanan balik ke melaka...

dalam perjalanan tu, saya tak tido, menikmati keindahan alam negeri kedah... penang... perak...
and sepanjang perjalanan di highway tu menempuh beberapa trafik jem yg kronik!
kenderaan dari utara nak ke selatan amat banyak... redho jer la!

penat!
sakit pinggang!
sakit punggung!
kul 12 tgh malam baru sampai shah alam... aduuuuuhai...

inilah waktu yg tepat bas masuk ke perkarangan ILP bukit katil...
fuhh lega sgt sgt sebab semua berakhir dgn selamat!

saya dan mr.asben tak lengah-lengah lagi terus naik ke cheras.
langsung tak singgah rumah!
tak sabar nak jengah anak-anak. and jam 4:30 pagi gitu selamat sampai di cheras.




alhamdulillah...
alhamdulillah...
best nyer pengalaman ni.
takde tukar ganti...

next family trip da ada... yahoooo...!

untuk refresh memori :



Photobucket

Saturday, September 28, 2013

IZZAT ~ 1 TAHUN 2 BULAN ~ BOY BUCUK MASHAM BU BU :-)

6 comments:
alhamdulillah... 
sihat...
ceria...
gembira...
aktif...



ni koleksi terbaru gambar izzat yg memang mcm-mcm perangai nakalnya...
buat ibu tersenyum...
buat ibu tergelak...
buat ibu gerrrrramm mcm nak gigit pipi izzat :-)

rambut disikat rapi...
innocent boy!

tapi most of the time rambut nya gini... kerinting serabut!
and rambut izzat da panjang!!! bergulung-gulung...

lom jalan!
tatih tatih pegang kerusi... meja... dinding...
 
tangan nak mencapai-capai...
pantang lalu, dekat... dicapainya!

inilah keadaan rumah setiap malam!
sepah dgn mainan... dikeluarkan dari bakul semuanya...

memanjat kerusi!!!
lepas tu suka suka pusing, suka suka baring... merbahaya dik oii!

mainan feveret - kunci !!!

proses pakai baju memang sesuatu yg izzat tak suka...
ni hah belum siap pakai seluar da sibuk nak main!!!

pagar ke dapur ditutup... bengang izzat!
melalak la dia... ha ha ha...  

sedang makan keropok depan pintu... comot!!!

kena aniaya!!!
ada reben atas kepala!!!
and selain kunci, feveret izzat adalah kabel-kabel telefon...

ibu, ayah, kak win, kak adah ~ sayang ijat!

Photobucket

Friday, September 27, 2013

BERBALAS SURAT CINTA ~ SILA JGN JELES !

2 comments:
petang jumaat... alhamdulillah...

sgt suka bila weekend da hampir.
maklum la, saya ni ibu bekerja. diakui takde masa byk utk anak-anak isnin hingga la jumaat.
curik-curik masa utk bersama mereka bertiga :-(
tiap hari keje kul 6 pagi da tegak berdiri kat mana-mana area rumah, samada sedang menggosok baju atau cuci baju atau kemas beg taska izzat & syuhada atau ... mcm-mcm lagi la :-)

7.15 pagi nurin & syuhada da dibawa oleh mr.asben ke tadika / sekolah.
bye bye sayang-sayang ibu!
7.40 pagi pula, izzat da pun didukung oleh teacher di taska dan ibu bye bye izzat pula...
paling awal, kul 5.40 petang baru saya muncul depan taska, amik izzat & syuhada.

if tak masak and just beli dinner, ok la. dpt gomol izzat depan tv ke, bwk jalan-jalan keliling umah ke, ...
syuhada da confirm main basikal dgn anak-anak jiran...
nurin sekolah agama isnin - rabu, kesian anak sulung ibu sekolah sampai kul 6.15 ptg :-(

malan jer la bersama diorang.
tu pun paling lewat kul 10 malam saya da kerah kakak-kakak masuk tido...
beberapa jam je sehari!!!
hmmmm... so, mcm-mcm idea sometimes dtg nak happy kan hati anak-anak...
tu pun sesekali buat ha ha... idea byk but nak execute tu kadang-kadang byk masalah ha ha!


one day, last 2 weeks, saya buat kan surat utk nurin after cek exercise maths dia.
surat tu utk nurin ~ ada kesilapan kecil and saya minta dia betulkan dlm exercise tu.
until today nurin simpan surat di atas tu.
sayu hati saya... nurin amat sentimental tau uolls :-)

then, last week seperti biasa saya gi family store beli brg dapur.
terjumpa box hello kitty ~ RM10 each.
beli kan nurin & syuhada...
before gi keje, saya letak atas meja study diorang :-)
dgn surat sorang satu...


and petang tu, saya balik dari keje, seperti biasa la buka jam letak atas dressing table.
terjumpa satu nota and sebatang pen biru...



from nurin...

nurin balik je dari sekolah agama ptg tu, terus dia tanya saya, "ibu nampak tak sesuatu kat bilik ibu?"
tanpa lengah terus saya peluk dia yg busuk tu ha ha ha...
"ada, tq kakak... ibu suka sgt..."
"pen tu win bagi ibu, nuwin da byk pen. nuwin tak tahu nak hadiah kan ibu apa..."
terharu nyer!!!

syuhada pulak ~ "ibu ni baik la... adik suka kotak tu ibu!"

ibu & anak-anak berbalas surat cinta... so sweet!
diorang if dpt hadiah dari saya or ayah nyer, memang sungguh gembira...

dari nurin pandai menulis, umur 4 tahun nurin da ada sentimental value!
syuhada da mengikut cara kakak yg sentimental...
byk surat cinta sebenor nyer saya simpan.
ada kotak khas...



byk kan? semua saya simpan rapi...

ibu sayang kakak & adik ketat-ketat!!!

Photobucket