Thursday, October 31, 2013

WORDLESS... SPEECHLESS... BERGENANG AIR MATA IBU DI PAGI HARI JADI IBU :-)

15 comments:
nurin masukkan satu sampul dlm handbag saya pagi ni.
bila tiba opis, saya baca dan buka dan baca...

muka depan sampul surat...

muka belakang sampul surat...

surat-surat cinta...




lovely!!!

and jabatan bagi hadiah juga sempena perhimpunan setia & mesra semalam :-)



i love myself !!!

Photobucket

DA SAMPAI UMUR YANG WAJIB AMIK SUPLEMEN !!!

6 comments:
ari ni genap umur saya 35 tahun.
alhamdulillah :-)
azam birthday kali ni ~ wajib amik suplemen tiap hari!
da ada dah pilihan suplemen and da start 1 bulan yg lepas.

apa yg pasti, nak kurangkan berat badan kepada berat yg ideal ~ dlm 5 kg jer lagi.
and nak berubah kepada diet yg sihat utk diri sendiri dan keluarga.

ini berat saya pada 31.8.2013 lepas.
BMI saya = 24.9.

lagi 0.1 point nak gi overweight tau!!!
sebab tu azam birthday ni nak kurangkan at least 5 kg.


*
*
*
*
*

BMI impian saya !!!





Photobucket

Wednesday, October 30, 2013

WW : MUHAMMAD IZZAT

6 comments:



Photobucket

Monday, October 28, 2013

BOOKMARK | membaca sgt ker?? |

12 comments:
ari ni saya EL. jaga izzat. semalam ada accident kecil di rumah. da pun bwk ke spital pantai, scan, cek doktor, ok alhamdullillah... ada satu kecederaan kecil aje. so tak sampai ati nak anta izzat ke taska...

beli kat mydin...
2 utk ibu...
2 utk nurin...
2 utk syuhada...

lagi 4 nak simpan dulu utk kegunaan di masa depan :-)

nurin & syuhada yg excited nak beli.
ibu tukang bayar.



pengakuan ikhlas...
saya tak suka baca buku cerita!!!
tapi saya suka baca buku-buku ilmu la...
fakta...
majalah-majalah wanita...
buku cerita memang tak minat la...
but nurin & syuhada nampaknya berminat!
masih di peringkat awal la...

ari tu di BBW book sale saya ada beli beberapa buku...
and...
lom sempat abis baca pun!
:-)

Photobucket

Sunday, October 27, 2013

IZZAT MAIN GELUNGSUR DI McDONALDS :-D

3 comments:
ada satu hari...
kami makan-makan di mcD MITC...
spt biasa ada acara bergambar :-)

and, first time izzat main gelungsur sepanjang hidup dia yg baru nak masuk 15 bulan.
and izzat amat teruja!!!







~ best nyer ada baby!!! ~

Photobucket

Friday, October 25, 2013

KISAH EXAM AKHIR TAHUN & KALENDAR 2014

4 comments:
jumaat :-) alhamdullillah...
ari ni saya akan extra busy dgn ms iso jabatan.
nak kena siapkan laporan utk mksp pada 7.11.2013 nanti...
walaupun pada tarikh itu saya da pindah department, tetap saya nak settle kan ms iso ni agar bos tak komplen dan s/u baru nanti tak marah ha ha ha...

2 minggu yg lepas hingga la selasa yg baru ni busy dgn nurin...
nurin busy dgn ibu yg garang ni grrrrr...
ulangkaji utk exam akhir tahun sekolah pagi & sekolah agama.


nurin ok je... releks...
ibu yg extra stress!
sibuk la suruh gegirl sulung tu baca buku...
hafal tu ini... ingat itu ini...

siap ada ugutan spesifik lagi dari si ibu yg stress ni!!!
nurin maintain releks... selamba... hi hi hi!
bukan nyer dia gabra dgn ugutan si ibu ni...
lagi ibu tambah stress...

dlm hati di satu sudut yg paling dalam, ibu tahu, nurin adalah terbaik...
terang hati... mudah terima pelajaran...
alhamdulillah :-)

now exam da abis, kakak nurin boleh enjoy!

28.7.2014 ~ birthday izzat 2 tahun = hari raya pertama!!!

hah tu... copy paste dari fb.
ramai frens da post pasal kalendar 2014 ~ surely nak cari tarikh cuti yg sesuai,kan?
keje... keje... keje... tak holiday mana nak best, tak gitu?

  • Maulidur Rasul ~ 14.1.2014
  • School holiday ~ 22-30.3.2014 (terasa mcm nak bawak anak-anak fly ke sabah!!!)
  • School holiday ~ 24.5.2014-15.6.2014 (ni bawak anak-anak holiday dekat-dekat je ~ the lost world of tambun mungkin ??)
  • Ramadhan ~ 29.6.2014
  • Syawal ~ 28-29.7.2014
  • Aidil Adha ~ 5.10.2014
  • Awal Muharam ~ 25.10.2014
perfect weekend = weekend yg panjang ada public holiday :-) and ibu kena pohon 1 hari cuti rehat je, jika perlu la kan !
  • 11-12.1.2014
  • 3-4.5.2014
  • 10-11.5.2014
  • 30-31.8.2014
  • 13-14.9.2014
  • 25-26.11.2014
  • 27-28.12.2014
so... plan and plan...
bila anak-anak semakin besar, semakin pandai mereka demand nak holiday mana.
and bila diri kita ni yg dewasa, penat keje, stress dgn mcm-mcm, memang patut holiday...
so... plan and plan...

in shaa Allah...


Photobucket

Wednesday, October 23, 2013

WW : AIN SYUHADA ~ big baby ibu :-)

2 comments:


Photobucket

Tuesday, October 22, 2013

MALAM RAYA KAMI BERSUKA RIA NAIK CRUISE DAN BECA :-)

4 comments:
nak dijadikan cerita, tahun ni raya aidil'adha kami beraya di rumah...
di bukit katil saje.
mak mertua & abg ipar dtg beraya bersama di rumah kami yg kecil molek :-)

ahad, 13.10.2013, lepas maghrib mereka da sampai...
kita raya kan jatuh pada 15.10.2013 :-)
gitu la citer pendek tentang raya...

berbalik kepada tajuk besar di atas, ni yg seronok nak stori mori ni.
isnin tu, memang anak buah bongsu ajak kami gi naik cruise dan beca...
yes, wajib la berjalan-jalan di melaka kan if da pijak bumi melaka.

one thing la nak share, bila bukan dlm time pesta sungai melaka, tak brape menarik sebeno nyer naik cruise ni.
sebab lampu tak semua buka.
air pancut pun tak on!
first time saya naik cruise ni Jun 2009 ~ klik sini ye ~ SATU MLM DI SUNGAI MELAKA...
time pesta, was ok. seronok...
but tak byk gambo la, masa tu pakai phone cabuk aje hi hi hi... gambo tak cantik!

before naik cruise, bergambar di jeti dulu :-)



dgn mak mertua saya :-)



dulu-dulu takde mural ni semua tau.
saya kagum dtg kali ni dgn tgk semua ni.
cantik!!!





pirate park :-)
a small area di jadikan skit tumpuan pelancong...
dulu kala ni tempat saya naik turun bas ~ bus station lama melaka...

kampung morten ~  the best view always...


izzat separuh perjalanan da terlena di bahu mr.asben...

jeti... 

time abis ber cruise, anak-anak pun da nampak keletihan... and time to go home...
but, sorang anak buah saya ~ hazim ~ nak juga naik beca di tgh mlm tu.
hampir jam 11 mlm time tu...
yes... kami follow...


kami sewa 3 beca mlm tu...

anak-anak dara bertiga tu yg sungguh gembira!!!
nurin, syuhada & maisarah :-)
saya amik gambo dari beca saya...

beca hello kitty...





Photobucket