Sunday, October 06, 2013

IZZAT HILANG SUARA!!!

weekend ni tak ke mana!
sejak hari rabu izzat x sihat... demam selsema batuk, all in one.
ubat memang standby and awal-awal da bagi izzat ubat demam.
konon-konon si ibu ni nak elak la agar izzat tak demam.
al maklum la, kat taska skang musim anak-anak demam!!!
takkan izzat tak menjangkit kan???!

hari khamis tu sms teacher di taska ~ tanya status kesihatan izzat.
no reply... so saya assumed izzat da ok.
tapi, bila kul 5.30 saya amik izzat, he was not ok hokey!!!

nak terjah dr.lee at spital pantai tak dpt da, da tutup.
so tekad dgn asben, esok nyer pepagi gi cek.
sib baik mlm tu izzat ok ok la... ayah nyer dok tuam dgn kain basah sepanjang mlm...
one thing yg saya sedih ~ suara izzat serak sgt hingga di menangis tanpa suara!!!
mulut jer bukak tau...

jumaat pagi pagi tu terjah spital pantai kul 8.45 pagi.
dipendekkan citer, alhamdullillah...
dpt ubat batuk lelah, ubat selsema, antibiotik.
but dr.lee pesan, if suara izzat sehingga sok pagi (sabtu) still serak-serak basah, kena dtg lagi...

sabtu pagi, iaitu semalam, kami sekeluarga bwk izzat ke spital semula.
dpt ubat utk hilang bengkak di tekak (penyebab suara serak) dan ubat titik hidung agar selsema nyer cair...

so, tak pegi mana pun this weekend.
kami dok rumah...
saya basuh baju, lipat baju... next weekend kan raya haji...
so kena clear kan bakul baju lerrr...

main susu!!!
abis basah muka dan bantal dgn susu...

buah hati ibu, moga cepat pulih ye sayang...

Photobucket

3 comments:

  1. alahai hero demam pulak. semoga cepat baik yer :)sian dia smpai xder suara.

    ReplyDelete
  2. ni misti dah kenyang ni tu yang dok main susu ....get well soon Izzat ..

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)