Monday, October 21, 2013

SERONOKNYA MANDI LAUT KAT KAMPUNG

yes yes yes...
takkan jemu bercerita pasal aktiviti keluarga...
bawak anak-anak jalan-jalan bersuka ria...
cuti sempena aidil'adha ari tu kan panjang, so byk le aktiviti kami :-)

kalau sebelum ni saya bercerita pasal tasik ~ klik sini ~ TASIK AYER KEROH...
sekarang kita ke PADANG KEMUNTING, PENGKALAN BALAK, MASJID TANAH, MELAKA...
jumaat ke tasik... ahad di pantai plak... sib baik tak jumpa sungai pada hari isnin hi hi hi...

rumah emak abah saya :-)
yes, kami orang pantai...

area sini jer la saya recommend utk lepak...
pantai pasir nyer panjang... bersih.
kawasan lain agak-agak tak cantik dan pantai nyer ciput!

ada kedai makan di tepi jalan... jgn risau bab makan ye.
tandas utk membuang dan mandi pun dekat... berbayar!
tak free... hi hi hi...
yg pasti tandas nyer jauh lebih baik dan selesa dari tandas di pantai teluk kemang, PD...
10x ganda baik nyer!!!

konon-konon rancangan awal nak jengah pantai kul 7 pagi.
memandangkan pagi tu adalah pagi ahad (13.10.2013), semua dewasa bangkit tidur lambat!!!
anak-anak berempat ni yg dah bangun, dok kejut mak abah masing-masing.
atok?
hmmmm atok langsung tak bangun time kami gerak dlm kul 9:30 pagi...

kena gi pagi, kurang panas.
and matahari pagi jatuh ke arah laut.
ok la bagi yg nak berkelah di tepian pantai tu...

nurin, syuhada, muhammad & ayuni...


izzat tgk tgk aje...
saya pun tak mau dia bergelumang dgn air laut tu.
tunggu la besar skit ye dik ijat...


nurin...

paling diorang tunggu ialah moment dihempas ombak!!!
nurin & muhammad...

ada rekreasi ~ bot laju & pisang :-)

ayuni ~ perenang muslimah sejati :-)

enjoy...!

baby amrina dok main pasir aje...



pak uda dan anak-anak buah buat istana pasir...

syuhada...

then... berhenti kejap...
layan ais krim kon la plak...


ayah-ayah sedang memerhati...
berbual berbual tapi mata tak miss lihat ke arah anak-anak...

cameramother...

before this saya tak pernah join kalau abah saya bwk diorang gi pantai.
saya kurang minat berjemur, kulit cepat makan dek panas ~ blackout!!!
ni la first time join diorang ke pantai :-)
and will repeat...

kat sini pun byk chalet. uolls jemput la ye dtg kampung saya...

Photobucket

11 comments:

  1. Bestnya mndi laut ni..sya sllu ke pantai puteri..pg mncing..best jgk..dapt ikan kecik2 pun dah cukup gembira..hehe

    ReplyDelete
  2. Bestnya kalau rumah dekat dgn pantai. Kalau kakak lepas masak masauk bekas makan aje tepi pantai.. seronok..

    ReplyDelete
  3. Aida org masjid tanah ke hehe..

    ReplyDelete
  4. adrianna ~ pantai puteri aida lom pernah lepak lagi :-) in shaa Allah akan try la...

    ReplyDelete
  5. kakzakie ~ yes. picnic kan :-) ni sebab tak plan baik2. lgpun kejap aje. nak balik umah berkemas utk raya...

    ReplyDelete
  6. normi ~ anak2 ber4 tu memang suka mandi. pool ke, laut ke, dlm toilet pun diorang over excited :-D

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)