Thursday, November 21, 2013

JOM KITA RAYAU PASAR SITI KHADIJAH & KAMPUNG KRAFTANGAN !

5 comments:
aik?! lom abis citer pasal holiday ke kelantan?
yes la uolls... 2014 nanti tahun melawat malaysia.
harus la promosi kan malaysia ke mata dunia...
yo yo la blog ni di baca oleh ramai orang ha ha ha ha... poyo!

apapun, kesinambungan dari post yg lepas ~ pengkalan kubor & rantau panjang :-)
kami ke pasar siti khadijah & kampung kraftangan petang isnin tu.
anak-anak tinggal kat hotel dgn emak & abah :-)


yes, masih hujan time ni. gerimis mengundang...
sebab tu amik gambo pun ada titik air kat cermin kereta.
namun, kami gagah gak nak jalan-jalan.
esok pepagi nak balik da kan...

pasar siti khadijah...

jalan-jalan di tingkat 1 dulu. jual local food.
situ saya beli 1 kg serunding daging, berat nasi dagang, keropok segera, keropok ikan parang utk balik goreng :-)

skit pelaburan...

tu jer la... sebab aim nak ke tingkat atas ~ kain!!!


sungguh lama kami di tingkat 2 ni.
tawar menawar sudah pasti... and akhirnya dpt harga idaman kalbu...

2 sampin songket utk mr.asben...

baju raya ibu...

baju rama-rama 1 lai aje...

baju raya ibu lagi :-)

sudah senang ati!
jom jalan kampung kraftangan plak jom...


adik bongsu saya memang suka post gaya pelik...

bank pitis!







yes... kampung kraftangan...


muzium kraftangan...





souvenirs...

berhenti kejap minum air ...

indah!

dari kiri : adik bongsu saya, saya, adik pompuan saya, adik ipar saya :-)
jurufoto : mr.asben :-)




jangan marah, balik dari town ke hotel pun terpaksa kami pakai bantuan mr.gps garmin :-)
tu pun hampir sesat ha ha...

balik hotel, rehat... kemas... anak-anak swim jer la diorang...

malam after dinner, walaupun hujan, saya paksa mr.asben gi pasar malam wakaf che yeh!!!
rugi la if tak pergi.
sedih!
and bila da pergi, wajib la melabur...

blouse 2 helai...
skirt 3 helai...

baju muslimah utk anak2 dara sorang 2 pasang...

2 hari ~ 48 jam di kelantan hampir berakhir time ni.
tgh mlm, anak2 dan mr.asben da tido, saya sorang2 kemas barang...
hmmmmm holiday hampir berakhir la pula esok...
in shaa Allah...

Photobucket

Wednesday, November 20, 2013

WALAUPUN HUJAN, HOLIDAY TETAP MARBELES DI KELANTAN :-)

6 comments:
... sambungan dari part 1 - tiba di wakaf che yeh :-)

setibanya di kota bharu pagi-pagi ahad tu, kami terus breakfast dulu di cafe hotel la.
laparrrrr...
since lom cek-in, kena byr RM15 per adult.
anak-anak tak perlu byr :-)

then, terus naik bilik ~ saya dan mr.asben tido zzzzzzzz !
anak-anak dok bilik adik-beradik saya, diorang dari seremban - kota bharu tido !!!

dlm kul 12:15 tghari ahad tu baru kami gerak hala ke pengkalan kubor :-)
shopping... jalan-jalan...


risau nyer hati... awan mendung berat time dlm perjalanan tu!



hujan yg sgt lebat turun... aduhai!
lemah longlai kaki rasa nyer... dpt kah shopping?

alhamdullillah...
sini tak hujan, cerah...



nampak tak rambut dan mata izzat ?  :-)



kami sekeluarga adik beradik byk gaks shopping di pengkalan kubor.
but saya tak byk la berminat, sebab harga tak brape murah pun.
best lagi harga langkawi :-)

then kami terus ke rantau panjang.
tiba di rantau panjang dlm kul 4:45 petang.
byk kereta!


time di rantau panjang kami tak jalan byk.
parking kereta-kereta di satu tempat and jalan shopping kat area berdekatan je.
sebab abah saya da tak sihat, muntah-muntah la pula.
perut masuk angin :-(
so mak dan abah stay dlm kereta sementara kami adik beradik gi jamu mata.

hasil jamu mata saya dan mr.asben di pengkalan kubor & rantau panjang, ni jer la kami berminat utk melabur :-)

kuali & set loyang...

baju rama-rama...

jersi mr.asben...

sepasang blouse batik & skirt hitam :-)

malam tu, kota bharu hujan lagi...
saya tak dpt menjejakkan kaki ke wakaf che yeh...

pagi-pagi isnin, 4 nov tu, anak-anak semua da bangun pagi - swimming!!!
semua frust la sebab semalam tak dpt swim, ibu-ibu semua busy shopping kan hi hi hi...


pool nyer indoor, so selesa la anak-anak...
tak panas :-)

muslimah swimwear ibu baru beli online :-)

syuhada da jadi berani :-)





mr. asben takde...
so izzat x dpt swim!

izzat main tolak-tolak kerusi je ye sayang...

petang tu, ibu-ibu bapa-bapa jalan-jalan ke pasar siti khadijah pula...
more shopping done uolls!!!

... to be continued!!!

Photobucket