Wednesday, November 20, 2013

AKHIRNYA KE KELANTAN MENJADI REALITI !

rasa nyer last saya jejak kan kaki di kota bharu, kelantan pada tahun 1997 / 1998 dulu.
masa tu naik sana utk ambik balik adik yg matrikulasi di situ la.
saya pun x brape ingat memori ke kelantan time tu.
seingat saya ada la jalan-jalan kat pcb.

and kali ni, holiday yg last minit planning oleh kami adik beradik.
asal usul nyer kami plan on those dates nak ke uss, s'pore or bandung, indonesia.
but, sebab mahal sgt (public holiday) kami cancel.
ke kelantan jer la kami ari tu...
best!!! best!!! best!!!

saya bertolak dari seremban jam 12:15 pagi, ahad, 2 nov.
adik-beradik saya telah lebih dulu gerak ke kelantan subuh sabtu.
saya terpaksa lewat holiday sebab hadir graduation syuhada...

mr.asben drive tanpa henti!
seremban - gombak - karak highway - bentong - gua musang - kuala krai...
and selamat tiba di depan hotel jam 7:15 pagi, ahad, 2 nov.

kami stay di holiday villa hotel, wakaf che yeh, kota bharu.
a very nice hotel ~ 1 mlm RM180 only uolls...

lobby...
very welcoming!





bilik kami anak beranak...
maklum ler anak ramai ha ha ha...
dpt corner lot!

besar!
bilik lain kecik, tak seluas ni...
kami sebab ada baby, so kena tido bawah la baby ijat itu...

dari tingkap bilik, nampak entrance to pasar malam wakaf che yeh yg hottest in malaya tu...


sebelah kiri, nampak mcD 24 jam :-)
anak-anak suka la...


pasar malam wakaf che yeh di malam hari...

... to be continued!

Photobucket

7 comments:

  1. happy holiday ... cuti sek mmg sume harga hotel akn ada penambahan. sabo jerk lh ^^

    ReplyDelete
  2. Wah... mmg seronok ke kelanatan.. enjoy ur holidays k...

    ReplyDelete
  3. dtg kelantan xcakap..hihik..dkt ngn cik nor..:)

    ReplyDelete
  4. memang lama sungguh u tak ke kelantan ek sis...
    mesti enjoy habis tu....

    i pun suka gi sana...
    sbb bila tempat kita jarang pegi memang best sesekali pegi tu....

    hotel pun best nampaknya tu...
    sangat2 selesa dan strategik...

    ReplyDelete
  5. saya tak merasa lagi sampai kat Kelantan ..huhu kesian kan ...

    ReplyDelete
  6. Bestnya gi kelantan...kak suka terjah tempat makan

    ReplyDelete
  7. ohh cantiknya hotel ni, baru konfem booking td..

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)