Wednesday, November 13, 2013

DAPUR KECIL KU SUDAH SIAP ~ BLEH KEMAS BARANG KECIL-KECIL KU :-)

al-kisah nya... few days before hari raya aidil'adha ari tu, bermula la small renovation kat umah saya.
extend dapur skit aje :-)
tu pun dpt idea nak extend after jiran sebelah buat renovation dulu.
kebetulan, kami ada saving yg membolehkan renovation ni jadi kenyataan.


alhamdullillah...
da siap... kecil & simple aje...
ruang memasak... ruang sinki & rak pinggan mangkuk...
ruang washing machine...

skit je gambo utk paparan :-)

sabtu lepas telah bermula operasi makeover !!!

ruang luar yg sekangkang kera ni sekarang da pun jadi ruang dapur basah :-)

luas pemandangan mata!!!

tak beli perabot dapur baru. guna yg lama.
huh! proses mengemas ni yg jadi berat ni!
proses mengangkat...
proses mengheret...
proses meletakkan...
proses mencuci...
proses membasuh...
proses mengelap...


apa pun, bersyukur di atas semua nikmat Allah kurniakan pada tahun 2013 ni.
alhamdullillah :-)

setakat ari ni semua barang da susun. dapur da luas.
ok la skit...
perancangan sekarang ~ beli 1 almari dapur 2 pintu utk letak diamond water heater dan stiker utk tampal kat tingkap dapur yg luas tu.
tak nak gantung langsir kat tempat masak, tak sesuai!!!
stiker tu da beli last night kat daiso. tampal agar org luar tak nampak dalam waktu malam :-)

:-)

Photobucket

7 comments:

  1. hew...mesti sakit pinggang mengemas tak hilang lagi kan kak...Tapi bile tgk hasil, baru lapang je dada.. =)

    ReplyDelete
  2. seronok jugak renovate2 ni :) tukar angin kan. saya ni bila ntah nak habis renovate. x sudah2..hehehe. duit tak ramai mcm ni la..sket2..

    ReplyDelete
  3. Kita pun teringin nak ada dapur sendiri, rumah sendiri. Hehe


    btw jom singgah blog sy :)

    ReplyDelete
  4. Besar dapur Aida. Tumpang gembira. Tambah semangat la Aida, nak masak lepas ni. :)

    ReplyDelete
  5. ok la kan...dapur luas rasa selesa nak masak kan..:)

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)