Thursday, November 21, 2013

JOM KITA RAYAU PASAR SITI KHADIJAH & KAMPUNG KRAFTANGAN !

aik?! lom abis citer pasal holiday ke kelantan?
yes la uolls... 2014 nanti tahun melawat malaysia.
harus la promosi kan malaysia ke mata dunia...
yo yo la blog ni di baca oleh ramai orang ha ha ha ha... poyo!

apapun, kesinambungan dari post yg lepas ~ pengkalan kubor & rantau panjang :-)
kami ke pasar siti khadijah & kampung kraftangan petang isnin tu.
anak-anak tinggal kat hotel dgn emak & abah :-)


yes, masih hujan time ni. gerimis mengundang...
sebab tu amik gambo pun ada titik air kat cermin kereta.
namun, kami gagah gak nak jalan-jalan.
esok pepagi nak balik da kan...

pasar siti khadijah...

jalan-jalan di tingkat 1 dulu. jual local food.
situ saya beli 1 kg serunding daging, berat nasi dagang, keropok segera, keropok ikan parang utk balik goreng :-)

skit pelaburan...

tu jer la... sebab aim nak ke tingkat atas ~ kain!!!


sungguh lama kami di tingkat 2 ni.
tawar menawar sudah pasti... and akhirnya dpt harga idaman kalbu...

2 sampin songket utk mr.asben...

baju raya ibu...

baju rama-rama 1 lai aje...

baju raya ibu lagi :-)

sudah senang ati!
jom jalan kampung kraftangan plak jom...


adik bongsu saya memang suka post gaya pelik...

bank pitis!







yes... kampung kraftangan...


muzium kraftangan...





souvenirs...

berhenti kejap minum air ...

indah!

dari kiri : adik bongsu saya, saya, adik pompuan saya, adik ipar saya :-)
jurufoto : mr.asben :-)




jangan marah, balik dari town ke hotel pun terpaksa kami pakai bantuan mr.gps garmin :-)
tu pun hampir sesat ha ha...

balik hotel, rehat... kemas... anak-anak swim jer la diorang...

malam after dinner, walaupun hujan, saya paksa mr.asben gi pasar malam wakaf che yeh!!!
rugi la if tak pergi.
sedih!
and bila da pergi, wajib la melabur...

blouse 2 helai...
skirt 3 helai...

baju muslimah utk anak2 dara sorang 2 pasang...

2 hari ~ 48 jam di kelantan hampir berakhir time ni.
tgh mlm, anak2 dan mr.asben da tido, saya sorang2 kemas barang...
hmmmmm holiday hampir berakhir la pula esok...
in shaa Allah...

Photobucket

5 comments:

  1. bab bershopping tu memang rambang mata jadinya...hik hik hik...

    ReplyDelete
  2. Bestnya dpt shopping kain...kat sana brp rm ya songket mcm aida beli tu

    ReplyDelete
  3. besnye banyak shoping hehehehe
    salam perkenalan dari ida
    jempur singgah blog ida ye
    umielman.blogspot.com
    dah follow blog ni ye

    ReplyDelete
  4. wow..akak ..shoping sakan..:) lama tak gi kelate...

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)