Friday, December 27, 2013

API-API STEAMBOAT & GRILL ~ KALAU DTG MELAKA, MESTI CUBA !

di mana ?
di depan aeon bandaraya melaka.
sederet dgn kedai romantika...

dari trafik light melaka sentral tu, masuk simpang ke tesco and aeon...
trafik light kedua lepas tu, masuk kanan...
terus and terus and terus hingga nampak kedai romantika.
masuk kiri... api-api di sebelah kanan :-)

sgt obvious, confirm jumpa la!

cuti sekolah pun da nak abis kan, uolls bleh la dtg melaka jalan-jalan.
and singgah sini for lunch or dinner...

cash only ye :-)


ramai kawan-kawan da makan sini.
saya & famili jer belum berkesempatan...
alhamdullillah sabtu lepas kami berpeluang ke api-api :-)



konsep buffet...
dewasa RM40.
kanak-kanak (>3 thn) RM10.
tapi mlm tu kami dpt harga offer, dewasa hanya RM30 saje.

pilihan kami...
yg steamboat nyer penuh!
yg grill pun sarat :-D ha ha ha...



before kami pilih-pilih hingga penuh meja tu, kami tanya-tanya gaks.
first time la kata kan hi hi hi...

steamboat...

steamboat...

grill...

grill

byk makanan yg kita boleh pilih utk steamboat atau grill...
utk grill la meriah ~ kambing, ayam, udang, sotong, kupang, kerang, etc...
best! rambang mata!!!

ada gak masakan ready...
goreng-goreng...

nugget
sosej
ayam pedas

bee hoon goreng
nasi goreng

wedges

crab ball

coleslaw

jagung manis

paru masak berlada

byk lagi la makanan yg ada...
air pun self service ~ air laici, air oren, teh panas...
cuma kita ni larat nak makan / minum aje ler.

ice cream...

anak-anak dara happy la ada dessert ice creram kan...


ada hiburan ala acapella gitu...
2 orang main gitar and nyanyi.... sedap suara diorang :-)

memang saya rekomen la uolls dtg makan sini.
parking pun senang...
and uolls boleh buat reservation ~ call 013-304 0500.

best!

Photobucket

6 comments:

  1. bestnya.. teringin tapi anak2 kecik2 lg.. kang dengan steamboat2 tu suma terbalik ke bawah...huhu...

    ReplyDelete
  2. Macam sedap jer nih. Next week nak bercuti ke melaka. Tgk survey juga tempat2 makan menarik kat melaka nih.

    ReplyDelete
  3. Akak pun dah gi sini..sedap n berbaloi

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)