Thursday, December 19, 2013

GI DEMO MASAK-MEMASAK BERSAMA ANAK-ANAK DARA :-)

sabtu lepas, kul 11.30 pagi kami bertiga ke malim, syarikat menang glassware sdn. bhd.
ada demo memasak ~ periuk goreng ajaib generation 3.
terbaru!
best!
demo memasak bersama duta produk - Puan Balkis Baharudin :-)
saya da beli 1 and sabtu lepas just spend masa nak gi tgk demo la
bawak nurin & syuhada sebagai teman...

yg dimasak hari tu ialah :-
  1. nasi tembikai (periuk goreng ajaib generation 3)
  2. kek kukus coklat (periuk goreng ajaib generation 3)
  3. waffle pisang (waffle ajaib)
  4. kek marble (periuk goreng ajaib generation 3)
  5. muffin coklat lava kukus (periuk goreng ajaib generation 3)
memang menambah ilmu...
anak-anak dara berdua tu pun amat excited!


kek marble in the making ...
punjut punjut punjut...
bawah tu letak tracing paper.

da punjut-punjut, buat huruf M on top of the punjut-punjut...
nak mix agar jadi ala-ala pelangi gitu!

taburkan coklat cip nyum nyum nyum...


model kek marble...
waffle pisang pula...



kasih sayang seorang kakak... chewah!!!

nasi tembikai...


sedap.... manis...
first time saya makan nasi tembikai!!!

mencairkan coklat masakan & mentega.
utk muffin coklat lava dan kek coklat...
yes! tak perlu la double boiling :-)



kek coklat kukus..
tak sempat tunggu hingga masak...
perlu balik sebab nak gi kenduri kawin :-)

sgt la menambah ilmu...
saya ni kurang mahir masak.
so memang sungguh suka la nak gi demo masak-masak ni kan.
free pula tu ha ha ha...

28.12.2013 ni ada lagi.
ada frens yg nak follow saya tak?
meh inform saya.
nant saya update apa yg nak didemokan nanti...

Photobucket

4 comments:

  1. ee tertariknye dengan periuk tu....mcm kena beli je ni...hihi=)

    ReplyDelete
  2. macam best ni ...menarik la periuk ajaib tu..huhu

    ReplyDelete
  3. Mcm best je...kalau gi x beli periuk x pe kan..nak dengar demo masak je..

    ReplyDelete
  4. bestnya demo ni... kalau free lagi lah suka...

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)