Aug 27, 2013

AYANG SAYANG ABAH !!!

5 comments:
taip tajuk kat atas tu aje mata saya da bergenang dgn air...
hmmmm... tiba2 sebak rasa dada ni menahans sedih.
ari ni besday abah ke 68.

"happy birthday abah
moga abah panjang umur!
ayang sayang abah sgt sgt...
apa pun yg terjadi, abah tetap abah terbaeek satu dunia!
susah susah hidup dgn abah, adalah lebih baik dari tanpa abah..."

(alamak! air mata da kuar !!!)
saya dgn abah saya ni memang sensitif skit, cepat sebak!!!

abah saya ni ex-tentera. tau la, garang! strict!
yg betul semua kata dia aje. kita ni salah sesaje.
biarpun kitorang ni semua skang profesional, semua bos-bos kat ofis.
tapi kena gak marah dgn abah... bebel dgn abah...tengking dgn abah...
kadang-kadang naik geram jugak!!!
tapi, terima jer la... abah memang gitu...


tapi abah lemah dgn cucu ha ha ha...
nurin ~ cucu sulung abah...
takkan saya lupa ~ nurin la pengikat mati saya dgn abah...
saat pertama saya lihat abah peluk nurin dulu time nurin kecik, adalah saat paling bermakna dlm idup saya.
moment yg saya tak dpt lupa sekali.
hmmm... kalaula sejarah tu kita bleh rewind...

saya ingat skit ayat abah pernah cakap pada saya, " ... awak takde, separuh hati abah mati!"

atok & nurin :-)

abah saya skang ok la, sihat...
just ~ kencing manis dia problem skit.
saya tak reti nak ckp tahap mana, tapi abah cucuk insulin tiap hari.
darah tinggi, ok ok je...
tahun ni kami tak tahu lagi nak bawak abah holiday mana.
plan nyer nak ke singapore, uss tu hah :-)
tak tau jadi ke tak...
last month, before ramadhan, abah ada tanya ~ mana kita nak holiday tahun ni ayang?
saya diam je because lom plan pe pun lagi hi hi hi...

abah teringin sgt nak naik kelantan.
saya nak plan dgn kakak gi cuti sekolah bulan Mac 2014 nanti.
end of the year kelantan kan selalu nyer tengkujuh!!!

"i love u abah.
moga abah panjang umur sihat sejahtera.
sampai dpt tgk nurin masuk universiti...
then nurin jadi doktor in shaa Allah...
tak lama abah, lebih kurang 15 tahun je dari sekarang...
masa tu abah da 83 tahun. sihat lagi!!!"

Photobucket