Monday, January 06, 2014

AMIK UPAH BALUT BUKU TIAP AWAL / AKHIR TAHUN :-)

ada tak agak nyer servis ni ?
ofcoz la kat area bkt katil ni... tak mau jauh-jauh!
nak kurangkan kos pengangkutan :-)



tahun ni saya kena balut lebih dari 30 buah buku!!!
buku kerja yg baru...
repair balut buku teks sekola yg da masuk generasi ke 4 syuhada dpt.
balut buku latihan yg kecik tu.

alololololol...


gambar di atas tu adalah moment saya mula nak membalut.
31 disember (selasa) lepas...
tu baru buku teks, lom lagi buku latihan kecik kaler coklat tu...
mlm tahun baru tu saya membalut start jam 11 mlm hingga hampir 4 pagi !!!
hu hu hu tak abis balut semua tau.
sempat balut buku nurin ajer :-(

then, jumaat lepas, tgh mlm lebih kurang jam 11 mlm jugak bersambung sessi ke2 membalut.
tak tahan mata!!!
hingga kul 2 pagi je saya dpt balut separuh dari semua buku syuhada !!!!
alololololol tension mak!!!

weekend jjcm ke klang ~ wedding :-)

ptg semlm tiba rumah lepas maghrib...
and sessi ke3 membalut start kul 11.30 mlm hingga kul 2 pagi jugak.
balut buku latihan kecik nurin aje, seperti gambar di bawah...



tak larat nak continue... boring!!!

tidaaaaak !!!
bila kah seksa ni akan berakhir ??!!!
:-(

Photobucket

10 comments:

  1. kalau buku latihan tu kan ada plastik pembalut ready made tu kan..?

    ReplyDelete
  2. rajinnye mama syuhada ngn nurin nie :)

    kak..dulu2 mase saye sekolah.kalau buku latihan tu (buku kecik wane coklat tu) saye xbalut sendiri. beli plastik buku yg saiz same buku tu..balik umah juz letak plastik buku kt buku latihan kite..err.akak paham x??hehe

    ReplyDelete
  3. Penat jugak nak balut kan?..hehe..dah tugas & demi anak2...:)

    ReplyDelete
  4. sekarang ni senang sikiot ada pembalut buku yang ready made tu.

    tapi tahun ni snagat sangat susah nak balut sebab si kecik asyik nak ambik bahagian je..hahahaha

    ReplyDelete
  5. ermm..skrg ni dh ada pembalut buku yg ready made..lsgt2 senang je guna yg tu..terus masukkan jer buku dlm plastik tu...nk balut yg jenos gini mmg jenuh..saya pun bosan time nk membalut..

    ReplyDelete
  6. rai, nenot, wantie & fieda ~ aida tau tapi aida tak brape suka guna pembalut ready made tu. masa nurin darjah 1 aida guna, tapi tak suka la! rela balut cara tradisional...

    ReplyDelete
  7. syawalsimpsons ~ terpaksa jadi rajin hua hua hua...

    ReplyDelete
  8. atieyusof ~ memang penat!!!! tu la dia, da tugas hakiki sebagai ibu. tak boleh elak hu hu hu...

    ReplyDelete
  9. mama ada 4 lagi buku tak balut.. adoi..

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)