Tuesday, January 14, 2014

HADIR KELAS PASTA CHEF NOORLIE COOKIES :-) NYUM NYUM !

11.1.2014
10 pagi - 3 ptg

alhamdulillah, dgn izin mr.asben, saya attend kelas pasta part 1.
memang minat nak belajar sebab anak-anak dara minat makan.
hi hi hi ibu ni pun pemakan western food tegarrrr...


antara bahan penting penyedap rasa...
dpt tips yg sgt bermanfaat!
jenama anchor ni actually yg paling sesuai utk masakan pasta...

utk bechamel sos... tips & cara yg sgt beri inspirasi :-)
utk aroma...

bolognese sos ~ bahan2 nya...

ni kena masak 2-3 jam tau... biar kering, tak berair!

lasagna ~ in the making of ...

baked macaroni ~ in the process of ...

cikgu ~ chef noorlie :-)
beri byk tips & ilmu... tak kedekut!

roux :-)




jgn marah uolls, mlm tu jugak merayap jusco beli brg tau.
tapi lom buat lagi la, in shaa Allah this weekend buat khas for syuhada's birthday :-)

p/s : dari ptg semlm izzat admit di pantai hospital ayer keroh :-( demam tinggi. cek air liur ~ negatif for influenza A or B. so dr. lee nak pantau, cek darah, cek urine... maulidur rasul kami sambut di hospital...

6 comments:

  1. Semoga izat cepat.sembuh...bestnya belajar pasta..akak pun minat masa je x de.kat mana ya aida

    ReplyDelete
  2. sedapnya...sy suke pasta...but my husband tak suke ..huhu

    ReplyDelete
  3. k ayu ~ kat krubung ajer kak. dekat! nanti ada lagi part 2 kita join sama ye kak :-)

    ReplyDelete
  4. mawar ~ sib baik aida, asben & anak-anak satu citarasa. sebab tu belajar :-) beli kat luar mahal, buat sendiri jimat skit... in shaa Allah!

    ReplyDelete
  5. Silahkan kunjungi WEB kita kakak :-)
    buat anak-anak kakak yang mau belajar

    https://play.google.com/store/apps/developer?id=Kastari+Sentra+Media.+PT

    ReplyDelete
  6. Bagus la msk kelas2 camgini.. kalau ada kt area farah boleh la join.. boleh masak masak lasagna banyak2 kat umh.. fav tue.. =D
    Btw semoga izzat cepat sembuh yer..

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)