Friday, February 21, 2014

GEMBIRA SUKA HATI PREPARE BEKAL ANAK KE SEKOLAH :-)

dialog ibu & anak-anak dara :-
ibu : kakak... adik... esok nak bekal apa ye?
anak-anak : kakak nak .... adik nak...
ibu : hokey baby baby...


ari ni saya bekalkan diorang roti mentega gula kesukaan diorang :-)
air ~ maintain bekal air suam aje...

yes, most of the time saya akan tanya nurin & syuhada nak bawak bekal apa esok ke skola.
ada time juga saya spontan je sedia kan bekal diorang tanpa tanya diorang....
sometimes, kakak nak lain dari adik.
nak pilih bekal pun diorang boleh bertikam lidah :-) ha ha ha...

yg di bawah ni adalah bekal yg saya dok ulang buat ulang dan ulang dan ulang...
tapi anak-anak tak bosan :-)
yg penting ada roti gardenia...

nugget, hotdog standby juga dlm fridge...

SANDWICH TELUR
telur goreng

roti... sapu sos cili

kepit kan telur ~ sandwich telur :-)

SANDWICH SARDIN
sardin ~ hancur kan

masuk dlm roti ~ salut telur dan goreng...


paling anak-anak suka ialah :

SANDWICH MENTEGA GULA


anak-anak suka mentega tu disapu tebal skit...

tu dulu saya share pagi jumaat ni...
hi hi hi...

sedang juga cari resepi baru ~ mudah dan cepat dlm masa kurang 10 minit siapnya!
maklumla, pagi-pagi masa terhad.
buat yg berat-berat, anak-anak berdua tu sometimes tak makan.

Photobucket

3 comments:

  1. bagus untuk mereka yang bekerja kan.

    ReplyDelete
  2. bestkan dapat prepare kt anak...saya pun kdg2 bwkkan bekal.kdg beli roti yang 60sen tu..:D

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)