Monday, February 03, 2014

TIPS JIMAT : MARI RAJINKAN DIRI KISAR SEMUA YG BOLEH DIKISAR :-)


ni semua ibu-ibu buat kan :-)
tak asing la pun tips jimat ni ha ha ha...
saje je nak citer...
bawang merah & bawang putih tu bertahan 2 minggu tau.
simpan bebaik dlm fridge...
ciliboh je kena ulang-ulang buat 2-3 hari.
umah saya kerap guna ciliboh ~ sambal, asam pedas, memang kerap la...

nak dijadikan cerita, sejak awal januari saya tekad utk masak tiap hari.
utk anak-anak & mr.asben.
tambahan plak harga makanan kat kedai melambung naik!!!
kena saving la skit tahun ni...
kurang beli bungkus...
makan luar sekali seminggu tu ok la...
not everyday :-(

bila da blend 3 bahan di atas, memang byk menyenangkan keje.
sebelum subuh saya da masak.
lunch and dinner :-)
brg basah beli sambil bilang hari ha ha ha...

ada jugak yg saya x sempat masak before subuh, ptg kelam-kabut masak!
nasib ibu bekerja...
terpaksa buat shortcut terhadap semua benda!
nak kopek bawang pun x sempat ha ha ha...

penat hilang bila mr.asben & anak-anak makan sampai licin :-)

ok bye.
da kul 5 ptg... subuh tadi tak masak.
sebab tak kuarkan sotong dari freezer awal-awal :-)
balik karang kena racing di dapur memasak sambal sotong & panggang kambing...
masak nasi...
sayur campur..

in shaa Allah...

bye...
Photobucket

6 comments:

  1. Besar jasa dan pengorbanan seorang ibu.... ibu superwoman...

    ReplyDelete
  2. syabas kak...supermom n superwife! ini mmg tahun berjimat...sama kita heee :))

    ReplyDelete
  3. Tahniah aida dapat seimbangkan career dan rumahtangga.saya pun teringin nk masak untuk famly hari2 tapi asben jauh kat sabah.best kan dapat tinggal serumah dgn asben dan ank2

    ReplyDelete
  4. Good good saya pun misi tahun ni lessoutsidefood

    ReplyDelete
  5. Bagus ni.. senang bila nak masak.. jimat masa.. saya dah lama tak buat.. dulu rajin juga buat stok mcm ni.. nak kena rajinkan diri balik buat macam ni...mudah nanti

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)