Tuesday, April 15, 2014

CUTI SEKOLAH KAMI JALAN-JALAN KL ~ AQUARIA KLCC ~ BACK TO NATURE :-)

yes yes yes.... hari kedua (28.3.2014) di KL baru kami start enjin jalan-jalan...
hari pertama ~ semalam nyer tu plan saya terbantut !!!
as early as 9.30 pagi kami da gerak keluar hotel...


memang best ~ ada connecting bridge from hotel to klcc / bukit bintang tau!
sebab tu, walaupun mahal stay sini, saya ok aje.
mudahkan perjalanan kami, kereta park je... santai jalan-jalan dgn famili :-)



terus ke KLCC.
and ke kanan tu ke bukit bintang :-)


ni la gambaran connecting bridge nyer...
10-15 minit jugak nak sampai ke convention centre ni. 
nampak tak tu impiana klcc hotel?
tu la hotel kami :-)
sampai je convention centre, turun escalator terus ke entrance aquaria !!!
best...

tapi kami gi breakfast dulu.
memang da ada food court kat area aquaria ni.
harga? mahal!
tapi, belasah ajer la, nak cepat...
pagi tadi bangun lambat ~ tak sempat breakfast di hotel.



waktu buka & tutup aquaria sebagai rujukan :-)

harga tiket masuk :-)

ramai orang!!!



yes, da sampai ke kaunter tiket :-)

alhamdulillah... setelah 10 minit beratur nak dpt kan tiket ~ kul 11.10 memulakan visit di aquaria :-)

beberapa minit awal anak-anak dara da terpegun kat akuarium piranha !!!
explain to them piranha tu ikan camne.
sebab tu letak di akuarium yg awal-awal dan lain dari akuarium lain-lain :-)




then, anak-anak dara excited nak amik gambo dlm globe ni :-)


before sampai ke akuarium aquaria klcc, dihidangkan dgn mcm-mcm reptilia...
mcm-mcm jenis amfibia... tikus laut pun ada !









nurin & syuhada sgt teruja!
kami spend masa agak lama di satu-satu tempat bcoz diorang pasti akan belek satu per satu...
org ramai plak tu.
sgt ramai!

hinggalah sampai ke terowong akuarium di bawah ni.
dua kali kami tawaf akuarium ni!
anak-anak sgt teruja ~ nak tgk scuba diver beri makan ikan...
ikan pari terbesar...
ikan jaws...
turtle...
ikan selar kuning yg besar!










tepat jam 12 tghari, kami ready nak tgk ikan makan :-)


ramai !




lebih kurang jam 1 ptg baru kami keluar meninggalkan ruang exhibition aquaria.
gi ronda gift shop nyer.
di sini saya tak beli pun fridge magnet bcoz last time (ni kali ke2 masuk aquaria) da beli :-)


skit souvenir :-)

anak-anak dara beli set stationaries :-)

and keychain mentol sorang satu...

ibu ayah beli gambo ni ~ RM70 :-)

from aquaria, kami tak lengah-lengah!
terus naik tingkat 4 ~ petrosains...

next entry ye :-)

Photobucket


3 comments:

  1. belom pernah jejak sini lagi padahal duk sini..hehehe. abang ckp nak tengok ikan kita gi pasar, boleh makan terus..huhuhu

    ReplyDelete
  2. tak nah gi lagik... tiket nye leh tahan mahal gak...

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)