Wednesday, April 30, 2014

"IJAT SIT DOWN PROPERLY OK. IBU NAK DRIVE" ~ TAK SAMPAI 1 MINIT PERJALANAN !

mlm ni mlm 1 Rejab, in shaa Allah...
ni ada sikit input sempena mlm ni  ~ MALAM INI MALAM KITA...
dan AMALAN DI BULAN REJAB yg boleh kita amalkan in shaa Allah...
semoga kita mula kan dgn penuh semangat dan jiwa yg tenang!


nampak tak ?
nampak tak muka innocent muhammad izzat di atas ?
sgt la innocent mcm pijak semut, semut tak mati...

ibu start je enjin... tak sampai 1 minit tayar tu berpusing...


muhammad izzat da melangkah dgn pantas...
dgn muka yg naughty...
dgn gelak ketawa...

memaksa ibu stop dgn tepi jalan...


terpaksa la pangku ijat sampai ke rumah.
sungguhla sukar perjalanan dari taska ke rumah.
selalunya 3-4 minit sudah sampai, bila ijat da gini, 10 minit la pulak...

lintang-pukang signal, wiper... semua benda ijat usik...
siap hon lagi :-( grrrrr...
windscreen driver dibukanya ~ nak bye bye org luar :-) mesra alam...

kononnya ibu nak berselfie dgn ijat...
tapi ibu nampak skit aje!!!
ijat sudah terjah camera :-(

sekarang ni amik dari taska, langsung tak mau dok kat carseat lagi !!!!
akan meronta-ronta menangis-nangis time nak di duduk kan kat carseat...
alahai anak... ibu plak cepat kesian...
ye la sayang... ibu ikutkan la darling...


alhamdulillah ijat da sihat sepenuhnya...
bertambah aktif... bertambah becok!
belum jelas butir perkataan nyer.
interesting! kakak-kakak la excited bercakap dgn ijat...


ijat nak buat peace juga ye...
5 jari sekali peace ijat :-)

Photobucket

1 comment:

  1. Haha..ijat ni bijak bijak.. dia nak explore mcm2 tu..ibu kena banyak sabar ya. Anak lelaki mmg aktif.

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)