Saturday, April 12, 2014

SESEKALI MARI KITA PANGGANG BURUNG PUYUH PULA :-)


memang mudah dpt burung puyuh ni alhamdulillah.
order dari officemate.


fresh!!!
RM30 = 10 ekor burung puyuh.
saya tak pernah lagi buat masakan lain selain dari panggang simple dimple aje.
because ~ saya ada masalah nak pegang burung puyuh ni before ia selamat dipanggang.
time mentah, saya memang tak boleh pegang!!!
ia kecik!!!
saya terbayang binatang yg lain, saya jadi geli-geleman seluruh badan !!!

oleh itu, nurin dan syuhada yg bantu saya cuci burung buyuh 10 ekor ni.
saya sediakan bahan-bahan perap ~ diorang yg gaul bagi sebati dgn bahan perap.
then letak dlm fridge at least 2 hours.
ha ha ha :-)

resepi bahan perap saya simple tahap paling simple ~~~~ bawang putih & halia dihiris, ketuk serai, kicap manis, sos tiram and renjisan minyak bijan. tu aje... ayam pun saya guna bahan perap yg sama utk panggang or kukus :-)

but bila da siap panggang, ok aje saya pegang and makan...

siap utk dimakan !

Photobucket

4 comments:

  1. Assalamualaikum.....wah...nampak enak....

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum.....wah...nampak enak....

    ReplyDelete
  3. burung puyuh, feveret akak tu..lain kali boleh cuba resepi ni..

    ReplyDelete
  4. nasib baik ade anak dara dua orang kan ..hihi boley tolong mama dia

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)