Friday, April 25, 2014

TIPS JIMAT : PERGI KELAS MEROTI ~ ANAK-ANAK DARA SETIAP HARI MAKAN ROTI :-)



alhamdulillah sabtu lepas, sehari luangkan masa pergi kelas buat roti.
terlanjur balik umah mak mertua hujung minggu, pergi la tambah ilmu :-)
memang bermanfaat bagi saya yg tak pernah seumur hidup meroti!
segan jugak dgn peserta lain.
semua nya pakar-pakar meroti ~ bisneswoman roti di kawasan masing-masing.
saya sorang je yg datang utk belajar and buat sendiri kat umah, bukan utk bisnes ha ha ha...

mana ada masa nak bisnes.
keje opis lagi...
keje umah lagi...
mr. asben dan anak-anak lagi...
hmmmmmm :-) hi hi hi...


tak senang nak meroti.
lenguh jari jemari ku menguli, bentuk kan doh.
adudududuhai... peserta lain ~ releks aje ha ha ha...
bila doh tu kembang :-) happy nyer!
alhamdulillah...


di bawah adalah roti yg kami sama-sama buat di kelas...
3 je bw balik ~ roti gula, roti blueberry dan roti kacang.



superb!
marveles!






after 2 hari masih lembut.
mr.asben sgt suka makan.
anak-anak?
izzat berbuku-buku roti dihabiskannya!!!
berbaloi...
best...

belajar ni sebab nak buat kat umah.
tak perlu beli roti...
boleh buat breakfast, tea or supper...
pergi picnic... pergi jalan jauh holiday, kudapan dlm kereta...

p/s : tgh set time bila nak meroti kat umah ni. takde mixer. kena uli tangan!
       google juga mcm-mcm info pasal menguli doh dgn tangan...
       belum try, belum tahu...
       mr.asben nak sponsor mixer ~ lom decide lagi ~ mahal harga nyer!

Photobucket

11 comments:

  1. wah bestnyer..... nnt dah buat kongsi lah resepi..... boleh belajar buat gak...

    ReplyDelete
  2. Assalamualiakum kak, wallahi. terliur tengok roti gebu tu. nak beli mixer gak! boleh belajar buat kek,biskut atau roti kannnn

    ReplyDelete
  3. cari breadmaker jerk senang takyah nak uli. hihihi.

    Nieza meroti guna breadmaker ... bila dah jadik doh, tinggalbuat bentuk jerk. ;)

    ReplyDelete
  4. Wah...menariknya. saya ada cita2 nk masuk kls buat roti tapi blm tervapai lagi. Tgk gambo roti ni lagilah terasa nak buat roti

    ReplyDelete
  5. bestnya belajar buat roti yer.ramai makcik2 pandai buat rito belah hubby tapi segan...hahahahaha

    ReplyDelete
  6. wah!!blh balaja dengan aida ni takpun aida buat lebih hantar ke rumah...hehehe

    ReplyDelete
  7. wahhh..bestnye pandai buat roti...sedap Nampak =)

    ReplyDelete
  8. bestnya.... nanti boleh la share resepi pulak... hehehe

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)