Wednesday, May 21, 2014

BERSUKA RIA BERSAMA ANAK-ANAK KE PEJABAT DI HARI GURU UTK MERAIKAN HARI IBU :-)

wow! panjang tajuk hi hi hi....
bersiaran dari phone lagi... masih di sarawak.
lom jalan mana pun setakat ni. Kelas sampai ke ptg...
then hujan... most of us stay kat bilik aje...

sementara tunggu kelas start ni, update blog jap la hi hi hi...

jumaat lepas kan hari guru...
mlm sebelum tu gigih membalut 17 hadiah utk cikgu skola pagi anak2 dara.
mata da ngantuk but utk anak,ku korbankan tido :-)


tu la hadiah kecil utk cikgu-cikgu.
3 batang pen staedtler :-)
setiap cikgu yg ajar nurin & syuhada dpt hadiah kecik ni...
sampai waktu tghari, syuhada masih x abis cari cikgu :-)
terpaksa la ibu & kakak nurin tunggu dan bantu... hingga settle semua hadiah :-)

then kebetulan PEWAKAS melaka ada buat potluck meraikan hari ibu.
saya bwk terus la anak2 dara berdua ni ke opis :-)
diorang memang excited la...

sempat la syuhada bergambar kat tepi opis ibu :-)

terus bw diorang shoping air dulu...
vending machine ni PEWAKAS melaka punyer...
wajib la ibu tambahkan pendapatan NGO sendiri...

sementara tunggu potluck start, kita minum dulu ye anak2...



after dato' pkn da rasmi, bermula la acara makan-makan :-)
ada kek coklat moist... best... meriah...


alhamdulillah... dlm kul 2 ptg baru selesai makan.
anak-anak memang la happy... and semestinya mengantuk!
terus saya anta diorang balik umah...
diorang... dgn saya skali tido kat umah pastu ha ha ha...

lewat masuk opis :-)

sengaja spend masa lebih dgn anak2 dara berdua tu...
maklum la kan... ahad lepas pagi2 saya da kuar sebab flight dari KLIA2 kul 2 ptg.
6 hari xde umah...
tu la masa saya meronggeng dgn anak-anak kan :-)

p/s : mlm tadi video call dgn mr.asben & anak-anak...
         sebak rasa hati... tanya la diorang sihat tak... camne exam..
         boleh buat ke tak... alatulis cukup ke tak....
         sedihnya hati.... cepatlah masa berlalu!

Photobucket

4 comments:

  1. banyak adiah tue..
    sekali kasi 17 cikgu.
    shark dulu kasi cikgu faveret jer
    hehhe..

    ReplyDelete
  2. wah best lah cikgu2 dapat hadiah.. sedap pulak tgk kek cokelat tu

    ReplyDelete
  3. Memang banyak tu. Bagi kepada 17 orang guru. Bagus ni. Mmg biasanya saya tgk kalau hari guru ramai yg bg kepada cikgu kegemaran je. Bukan semua

    ReplyDelete
  4. sweetnya la anak2 dara ni... ^_^

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)