Thursday, May 15, 2014

KISAH 'TERLUPA' SYUHADA & TERTIDUR DI BANTAL GOLEK, KELETIHAN !

aduhai syuhada ~ ari ni ada kem bistari solat 12.30 tghari - 4 ptg.
tapi tak dimaklumkan saya pun dari semalam.
tadi, amik diorang mcm biasa dari skola, dari jauh nampak keresahan di muka syuhada.
syuhada : "ibu, ada kem bistari solat..."
 ibu : "ye ke? nape la tak cakap awal-awal darling"

alahai ~ baju sukan tak bwk, telekung tak bwk, selipar tak bwk, buku tak bwk!
grrrrrr anak oh anak...
ibu : "takpe. adik gi makan dgn kawan-kawan dulu. ibu balik rumah amik brg adik ok?"
syuhada (sambil tersengih) : "ok ibu" terus dia lari ke arah kantin...

saya pun racing balik rumah.
amik brg syuhada yg sepatutnya. racing balik ke skola...
Allahu Akbar... da la cuaca terik, diri sendiri tak sihat ~ selsema!
demi anak ~ ibu redah jer la dik sayang...

sampai skola, dia da pun lunch dgn kawan-kawan.
bwk masuk dlm kelas, tukar baju ~ berdesup dia ke surau skola...
aduhai anak ibu.... ain syuhada...

memang pelupa nak inform ibu apa-apa pasal skola.
tiap mlm bertanya, tiap pagi bertanya... terlupa :-)


ni plak kisah minggu lepas, rabu ptg...

syuhada sayang ...


anak dara saya no 2 ni memang la keletah terlebih skit dari kakak nurin.
byk cakap!
byk tanya!
byk songel!
terlebih manja!
sebab umur 5 tahun baru dpt adik, kan...

memang syuhada tak boleh jaga malam.
kul 9 malam tu mata dia da layu...
apa pun tak boleh!!!
tak macam kakak nyer, nurin... mata tahan. selagi tak disuruh tido, takkan tido...
kalau nak jjcm waktu malam, sure mr.asben amik kira faktor syuhada yg tido awal :-( hu hu hu...

gambo tu saya snap last week... rabu ptg...
balik skola, da lunch, lepak depan tv.
ingat kan tgh tgk kartun, rupanya da tido!
so cute...
so nice...

syuhada masih dipanggil 'adik'... dan dia masih bahasakan diri dia 'adik'...
so izzat kami biasa nyer panggil ijat or baby :-)

kakak nurin...
adik syuhada...
baby izzat...
tu la 3 anak saya buah hati pengarang jantung!

Photobucket

5 comments:

  1. alahai penat sangat tu....syuhada macam akak saya la kak...dari kecik mak suke panggil dier adik..sebab dier kembaq...sekarang dah usia 37 tahn masih panggil adik..so perasan muda la kakak saya tu..hahahhaha

    ReplyDelete
  2. Alahai terasa sweet je bila bc entry ni bila mn seorg mama sanggup racing balik umah dan patah blik skolah semata2 utk keperluan anak...ini la kasih syg ibu kan 😘

    ReplyDelete
  3. Mmg menggembirakan bila kita ceerita pasal anak2 kan. Adik dan baby.. hihi. Lain anak lain karenahnya..

    saya kagum pasal barang terlupa tu. Banyak nak dibuat..pasti ada yg tak sengaja lupa..

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)