Tuesday, June 24, 2014

HARI TERAKHIR ~ WAJIB RONDA PASAR PAGI DI KEA FARM, CAMERON HIGHLANDS :-)

da beberapa hari x dpt blogwalking dgn aman...
sempat klik and baca, tak sempat komen mcm dulu-dulu...
kekangan masa... kat opis tak sempat langsung.
selak-selak kat phone saje la kat rumah berblogwalking :-)

jap lagi nak gi taklimat gst di jasin.
jabatan nak beri taklimat kpd cikgu-cikgu skola... in shaa Allah.

final episod of cameron highlands... yeszaaaa...!

copthorne hotel cameron highlands

indahnya cameron highlands di pagi ahad tu ~ 1.6.2014...
hari kami nak balik melaka...
best nyer 3 hari 2 mlm di cameron highlands...
saya puas hati, meskipun hujan turun dari petang ke mlm, saya tetap puas hati!

copthorne hotel cameron highlands

copthorne hotel cameron highlands

pagi tu, kami breakfast di coffee house copthorne hotel lagi...
relax... anak-anak dara makan byk :-)
suka hati saya, berbaloi byr extra for them RM19 each...

planning kami, lepas breakfast, terus naik bilik and cek out awal...
letak brg dlm kereta and jalan kaki ke pasar pagi kat sebelah hotel...
area kea farm :-)

copthorne hotel cameron highlands

copthorne hotel cameron highlands
strawberry yg dipetik di the red big strawberry farm semlm...
masak ranum merah menyala...
masam masam manis... terbaik!!!
cicah dgn coklat yummy!!!
pek nanti nak makan dlm kereta...

copthorne hotel cameron highlands

copthorne hotel cameron highlands

copthorne hotel cameron highlands

copthorne hotel cameron highlands

copthorne hotel cameron highlands

copthorne hotel cameron highlands

copthorne hotel cameron highlands

copthorne hotel cameron highlands

wajib la bergambar dulu area hotel kan...
before this tak berkesempatan ~ hujan!
alhamdulillah pagi ni cuaca perfect utk ronda pasar pagi :-)

kea farm cameron highlands

kea farm cameron highlands

kea farm cameron highlands

kea farm cameron highlands

kea farm cameron highlands

kea farm cameron highlands
byk kedai / gerai jual sayur-sayuran...
6 pek RM10...
8 pek RM10...
kebetulan mr.asben ajak jalan pasar pagi tu sampai ke hujung!
alhamdulillah ~ dpt beli sayur 12 pek RM10 :-)
tu paling murah la kami survey...
beli la beberapa plastik, nak bagi jiran-jiran...

kea farm cameron highlands
7 kaktus RM10 :-)
rambang mata!!!

sgt ramai org pagi tu!
trafik jem ~ ada polis trafik yg mengawal keadaan lalu lintas...
shopping skit ~ sayur, strawberry... nak bw balik utk jiran :-)

kea farm cameron highlands

kea farm cameron highlands

kea farm cameron highlands
pensil case utk anak-anak dara :-)

good bye copthorne, ada umur kami dtg lagi...

copthorne hotel cameron highlands

copthorne hotel cameron highlands

copthorne hotel cameron highlands

copthorne hotel cameron highlands
nun jauh tu hah hotel copthorne... tersergam indah di puncak bukit...

balik tu kami lalu simpang pulai...
nak merasa turun ikut simpang pulai pula, sebab ntah bila boleh dtg cameron highlands lagi kan...

copthorne hotel cameron highlands
syuhada punyer ~ ms. berry :-)

copthorne hotel cameron highlands

simpang pulai, cameron highlands

selesa sgt jalan simpang pulai ni :-)
besar...
kurang corner maut!!!!!
kurang pening kepala :-) ha ha ha...

sampai di melaka mlm... tapau dinner balik rumah aje.
anak-anak da seharian dlm kereta, da tak mampu nak makan kat kedai :-)

HARI TERAKHIR ~ WAJIB RONDA PASAR PAGI DI KEA FARM, CAMERON HIGHLANDS

HARI TERAKHIR ~ WAJIB RONDA PASAR PAGI DI KEA FARM, CAMERON HIGHLANDS

and kami ada beli kaktus...

HARI TERAKHIR ~ WAJIB RONDA PASAR PAGI DI KEA FARM, CAMERON HIGHLANDS

HARI TERAKHIR ~ WAJIB RONDA PASAR PAGI DI KEA FARM, CAMERON HIGHLANDS

HARI TERAKHIR ~ WAJIB RONDA PASAR PAGI DI KEA FARM, CAMERON HIGHLANDS

HARI TERAKHIR ~ WAJIB RONDA PASAR PAGI DI KEA FARM, CAMERON HIGHLANDS

HARI TERAKHIR ~ WAJIB RONDA PASAR PAGI DI KEA FARM, CAMERON HIGHLANDS

HARI TERAKHIR ~ WAJIB RONDA PASAR PAGI DI KEA FARM, CAMERON HIGHLANDS

HARI TERAKHIR ~ WAJIB RONDA PASAR PAGI DI KEA FARM, CAMERON HIGHLANDS
tak dpt diselamatkan...
tercabut dlm plastik :-(

entry sebelum ni :-)
anak-anak memang sgt suka pergi cameron highlands.
terutama nurin ~ berulang kali dia inform bahawa feveret place dia ialah cameron highlands.
ibu lagi la suka tahap maksima...
walaupun hujan... walaupun trafik jem... walaupun nak naik tu berpusing-pusing...
walau apa pun... saya suka ke cameron highlands :-)

Photobucket

5 comments:

  1. menariknya.. gambar2 pun cantik sangat.. nanti nak bawak anak2 ke sana jugak.. ibu dia pun tak penah sampai..hihi

    ReplyDelete
  2. mawar berduri ~ memang petik sendiri , pilih yg besar dan ranum :-)


    rai ~ aida pertama kali sampai dgn anak-anak, tu yg over excited!!!

    ReplyDelete
  3. Baju2 murah kt mne ye?kea farm ad jual baju x sis?

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)