Saturday, June 07, 2014

MALAM TERAKHIR DI KUCHING ~ MAKAN MAKANAN SARAWAK & NAIK PERAHU SEBERANG SUNGAI :-)

pagi khamis tu, 22.5.2014 dijamu dgn laksa sarawak utk breakfast.
akmal sarawak terbaik!!!
dpt juga merasa laksa sarawak di sarawak :-)



and kami amat gembira tak terkata sebab management kata, " ari ni ada bas..."
yeszaaaa tak payah la nak sewa van utk jalan ke waterfront :-)
alhamdulillah...
kebetulan kami da plan nak gi dinner kat satu kedai makan ~ My Village Barok.
merasa makanan sarawak gitu hi hi hi...

kul 5.30 ptg kami da keluar dari akmal...
dinner jam 6 ptg nanti di Barok tu.
kedai makan tu senang je, dari Mira Cake House, hujung jalan tu aje...
confirm korang jumpa la :-)

cantik nyer pemandangan sarawak...
seberang sana yg tersergam indah tu adalah hilton...

jeti yg busy...


ini la...

linut...
mcm jeli and cicah dgn sambal belacan...
saya tak boleh nak telan sgt ha ha ha ha.... sikit-sikit aje la.

linut ~ tepung sagu yg dicurahkan dgn air panas, katanya.
then dia mcm gam gitu. tapi tak melekat!
guna copstik, gulung-gulung and cicah sambal belacan tu.
linut rasa nyer tawar! sebab tu cicah dgn sambal belacan :-)

ayam pansuh...
amat la sedap!!! 

ayam pansuh ~ ni plak kata nya di masak dlm buluh.
tapi bila dihidangkan kat kami da sedia dlm mangkuk gitu.
ayam dan air (air ni jadi la sup) masak dlm buluh sekali dgn daun ubi kayu tu.

mee kolok seafood...

mee kolok ~ yg saya rasa mcm maggi goreng saje hi hi hi

sup utk dimakan dgn mee kolok... kalau nak berair la...


abis je dinner... lepas solat maghrib, kami terus nak naik perahu gi seberang...
nak merasa naik perahu la jugak alang-alang ada masa lagi...
tambang nya waktu mlm, pergi RM1 and balik RM1...
ok la tu ha ha..




hmmmm apa lagi, da sampai seberang, kami 6 orang berjalan lagi la...
cuci mata...
cuci poket ha ha ha...

shopping skit lagi...



utk adik...

utk anak-anak & anak buah..

utk ijat :-)

alhamdulillah... pagi 23.5.2014 tu bangun dgn ceria dan gembira.
mlm ni boleh tido kat umah yahoooo...

kelas pagi tu hanya utk majlis penutup saje...
da siap planning utk next holiday ~ cameron highlands :-)

and seperti yg di order kelmarin, 2 boxes ~ kek lapis & ikan terubuk da sampai.



alhamdulillah...
selamat dah berjalan-jalan di sarawak...
ada rezeki, tahun 2015 nak bwk anak-anak :-)
moga Allah murahkan rezeki kami...

:-)

Photobucket

1 comment:

  1. Alhamdulilah....next time boleh bawa anak2..akak pun kalau jalan suka try makanan neg tu..sedap ke tak belakang cerita kan

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)