Sunday, June 08, 2014

PEKASAM DAGING ~ MAKAN DGN NASI GORENG :-)

weekend ni berseorangan, sebab keje...
mr.asben & anak-anak balik kg :-)
tempek citer makanan la ari ni...

mr.asben beli dgn opismet nyer...
RM8 satu pek...
beli 2 pek, 1 pek lagi beri pada adik :-)

hiris cili merah.
hiris bawang besar.
yes yes hirisan dlm gambar ni amatlah besar :-)
mr.asben bantu. tq... besar pun besar la ayah... tq!

siap dihidangkan utk dimakan bersama nasi goreng.
memang best!
kurang masin...
kurang masam sebab stok limau kasturi kat umah takde :-(

memang la simple, tapi puas makan.
sekali hadap aje da abis!

:-)

Photobucket

6 comments:

  1. Pekasam daging pun ada? Menarik ya. Mana nak beli tu?

    ReplyDelete
  2. Xpernah makan lagi daging perkasam, biasa ikan pekasam je. hehek

    Tapi nampak cam sedap tu, boleh la try ;)

    ReplyDelete
  3. Salam Aida..
    atie ada gak beli online pekasam daging ni..tp mahal skit rm11/per paket..mmg sedap..bertambah2 selera..hehe

    ReplyDelete
  4. AISY NASIHA ~ aida beli kan opismet mr.asben :-)

    ReplyDelete
  5. TIEY SMILEZ ~ yes, aida pun baru tau. tu yg try beli & makan...

    ReplyDelete
  6. ATIEYUSOF ~ mahal nyer. tapi berbaloi sebab sedap kan? beli byk skit la dpt diskaun kot hi hi hi...

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)