Sunday, June 22, 2014

SUNGEI PALAS TEA CENTRE ~ MEMANG MENYAMANKAN :-)

SUNGAI PALAS TEA CENTRE ~ MEMANG MENYAMANKAN

entry sebelum ni :-)

SUNGAI PALAS TEA CENTRE ~ MEMANG MENYAMANKAN

nak dijadikan cerita, selepas kami turun dari the big red strawberry farm, kami terus ke restoran nolina utk lunch.
laparrrrr!!!
aduhai... time kami busy tunggu makanan, agak ramai org tghari tu kat restoran tu, hujan pun turun dgn lebatnya.
aduhai... da plan ptg ni nak pergi sg palas tea centre ni...
tempat shooting ombak rindu kata org hi hi hi...
kalau la hujan, camne nak mendaki ke situ??? frust!

ntah camne... sampai je kat simpang nak masuk ke sg palas tea centre tu, berdesup mr.asben corner kanan...
terus masuk ke sg palas tea centre.... ???
"hujan... camne nak jalan-jalan?" tanya saya time tu.
mr.asben reply, "esok before balik melaka nak singgah tak sesuai, kelam-kabut nanti..."

SUNGAI PALAS TEA CENTRE ~ MEMANG MENYAMANKAN

SUNGAI PALAS TEA CENTRE ~ MEMANG MENYAMANKAN

SUNGAI PALAS TEA CENTRE ~ MEMANG MENYAMANKAN

alhamdulillah... selepas beberapa minit pusing pusing pusing masuk, sampai la kami.
and kebetulan hujan pun reda!!! yahooooo...
alhamdulillah!!!

SUNGAI PALAS TEA CENTRE ~ MEMANG MENYAMANKAN

SUNGAI PALAS TEA CENTRE ~ MEMANG MENYAMANKAN

SUNGAI PALAS TEA CENTRE ~ MEMANG MENYAMANKAN

kami 5 beranak mendaki la ke atas tu.
jalan kaki dari tempat parking kereta... kami lalu jalan atas.
izzat paling excited la :-)
dok layan dia berlari-lari sepanjang tu...

SUNGAI PALAS TEA CENTRE ~ MEMANG MENYAMANKAN

SUNGAI PALAS TEA CENTRE ~ MEMANG MENYAMANKAN

once sampai, kami tak terus ke restoran nya...
jalan-jalan dulu... nak ke kedai jual teh...
tgk kilang teh di belakang...

SUNGAI PALAS TEA CENTRE ~ MEMANG MENYAMANKAN

SUNGAI PALAS TEA CENTRE ~ MEMANG MENYAMANKAN

SUNGAI PALAS TEA CENTRE ~ MEMANG MENYAMANKAN

SUNGAI PALAS TEA CENTRE ~ MEMANG MENYAMANKAN

SUNGAI PALAS TEA CENTRE ~ MEMANG MENYAMANKAN

SUNGAI PALAS TEA CENTRE ~ MEMANG MENYAMANKAN

SUNGAI PALAS TEA CENTRE ~ MEMANG MENYAMANKAN

SUNGAI PALAS TEA CENTRE ~ MEMANG MENYAMANKAN

SUNGAI PALAS TEA CENTRE ~ MEMANG MENYAMANKAN

SUNGAI PALAS TEA CENTRE ~ MEMANG MENYAMANKAN

masa kami tiba ni, operasi kilang da selesai.
diorang sedang dlm proses pembersihan. so tak dpt la nak tgk proses buat serbuk teh tu.
in shaa Allah next time...

SUNGAI PALAS TEA CENTRE ~ MEMANG MENYAMANKAN

then, lepak minum-minum jap...

SUNGAI PALAS TEA CENTRE ~ MEMANG MENYAMANKAN

SUNGAI PALAS TEA CENTRE ~ MEMANG MENYAMANKAN

izzat sgt aktif... sgt bertenaga!
berlari-lari... berkali-kali juga la kami ulang-alik naik turun area ni.
berpeluh jugak la mengejar izzat yg lari tak berhenti :-)
sib baik cuaca sejuk...

SUNGAI PALAS TEA CENTRE ~ MEMANG MENYAMANKAN

SUNGAI PALAS TEA CENTRE ~ MEMANG MENYAMANKAN

SUNGAI PALAS TEA CENTRE ~ MEMANG MENYAMANKAN

sgt marveles pemandangan di sini... alhamdulillah :-)

SUNGAI PALAS TEA CENTRE ~ MEMANG MENYAMANKAN

then, nak balik tu kami lalu dlm ladang teh turun ke tempat parking.
memang best!!! sungguh nyaman... udara segar...
then baru lepas hujan, segala-gala sgt segar!!!

SUNGAI PALAS TEA CENTRE ~ MEMANG MENYAMANKAN

berjalan dlm semak daun teh!!! hi hi hi...

SUNGAI PALAS TEA CENTRE ~ MEMANG MENYAMANKAN

SUNGAI PALAS TEA CENTRE ~ MEMANG MENYAMANKAN

SUNGAI PALAS TEA CENTRE ~ MEMANG MENYAMANKAN
beli skit bwk balik :-)

mr.asben sgt puas hati dpt ke sg palas tea centre, katanya pemandangan sgt indah.
so, suka la hati. ari tu kan birthday mr.asben...

ptg tu kami amik keputusan utk tapau dinner.
seharian berjalan-jalan, so mlm nanti nak rehat. esok da nak balik melaka.
and nak balik cepat sebab anak-anak dara nak swimming...
ada indoor swimming pool di copthorne hotel...

SUNGAI PALAS TEA CENTRE ~ MEMANG MENYAMANKAN
ni la lorong nak naik ke copthorne hotel...
cantik sgt... dihidangkan dgn kehijauan pokok-pokok dan bunga warna-warni...

swimming time... excited anak-anak dara nak swim...

SUNGAI PALAS TEA CENTRE ~ MEMANG MENYAMANKAN

SUNGAI PALAS TEA CENTRE ~ MEMANG MENYAMANKAN

SUNGAI PALAS TEA CENTRE ~ MEMANG MENYAMANKAN

punya la sejuk!!!
kebas kaki saya!!!
tak lama kami enjoy di swimming pool tu... dlm 45 minit je or kurang dari tu.
saya paksa mr.asben naik and balik bilik...
izzat menggigil-gigil...

then, mlm tu kami lepak bilik aje...
dinner kat bilik, da tapau dah tadi...
relax...

p/s : episod akhir, next entry ~ jalan-jalan di pasar pagi kea farm :-)

Photobucket

2 comments:

  1. Lawanya ladang teh tu. Last sekali Yati dan family pi cameron, kami tak naik pun situ, sebab seriau, jalan kecik. Hehe.. tapi berbaloi la Aida, kalau pemandangan cantik. :)

    ReplyDelete
  2. yati ~ aida tak tau pun jalan nyer kecik gitu ha ha ha... but memang cantik!!!

    ReplyDelete

Blogging...
Blogwalking...
Thank You For Coming :)